Sektöre Hazırlık

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinde İletişim Festivali kapsamında ‘İletişim Fakültesi Mezunları İş Dünyasında Nasıl Yer Bulur?’ başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Sepaş Enerji sponsorluğunda düzenlenen festivalde İletişim Fakültesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra nasıl işe gireceklerini anlatmak için Sepaş Enerji Pazarlama/Kurumsal İletişim Müşteri Yönetimi Müdürü Gizem Sezer Altınok ve Sepaş Enerji Kurumsal İletişim Yöneticisi Muhsine Küçük katılım sağladı. Küçük ve Altınok kurumsal hayat, iletişim departmanı ve sektör hakkında bilgilerini aktardılar.

“BU KADARINI BİZ DE BEKLEMİYORDUK”

Muhsine Küçük iş dünyasının kapitalist olduğunu, iletişimin dünyada hiç olmadığı kadar hakettiği değeri şu an görmeye başladığını dile getirdi. Ayrıca iletişim sektörünün son 10 yılda çok fazla büyüdüğünü de ekledi. Gizem Sezer Altınok ise İletişim Departmanının şirketlerin stratejilerini belirlediğini belirterek “2022’de zamlara biz de şaşırdık, bu kadarını biz de beklemiyorduk.” dedi. Sektörde kar odaklı bir bakış açısı olduğunu vurgulayan Altınok, günün sonunda işi güzel yapıldı mı diye değil çok satıldı mı diye sorulduğunu da vurguladı. Etkinlik Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki'nin plaket takdimiyle söyleşi sonlandı.

Muhabir: İbrahim Özçetin

Fotoğraf: Erdost Özmen