12. Kocaeli Kitap Fuarında Medeniyet Tasavvuru

Bu yıl 12.’si düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarına, ‘Medeniyet Tasavvuru’ adı altında Yusuf Kaplan, söyleşi ve imza etkinliğiyle konuk oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl aradan sonra bu sene Kocaeli Kongre Merkezinde 12. Kocaeli Kitap Fuarı düzenledi. Yazar ve tarihçi Yusuf Kaplan, ‘Medeniyet Tasavvuru’ adlı söyleşi ve imza etkinliğiyle sevenleriyle buluştu. Eğitim sistemine dair eleştiriler yapan Yusuf Kaplan, “Türkiye kendi kendini işgal eden tek ülkedir. Bizi dışarıdan işgal edemezler ama biz işgal altındayız. Eğitim sistemi benim çocuğumu elimden alıp her şeyden uzaklaştırıyor. Bu eğitim sisteminde büyüyen çocuklar bizi ülkeden kovacaklar. Biz bir şey yapmazsak kovsunlar da. Haklılar.” dedi. 

“KÖKLERE İNEMESSENİZ, GÖKLERE YÜKSELEMEZSİNİZ”

Yazar Yusuf Kaplan, ülkenin önünü açabilmek için ‘Öncü Kuşak’ adı altında gençler yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. “Öncü kuşakları olmayan toplumların geleceği yoktur. Ben bu kuşağı yetiştirmek için evimi, ailemi bıraktım. Sıradan insanlarla bir yere gidemeyiz. Bize manyak insanlar, derdi ülkenin geleceği olan insanlar lazım.” dedi.

“ŞEHİR EN İYİ ÖĞRETMENDİR.”

Kaplan, “Zigetvar’a gittim, koyu Katolik şehridir ama kasaba yeni Osmanlı şehri gibi. Türkiye de şehirleri mahvettik. Kimliğimizi kaybettik. Zigetvar Valisi bana biz Osmanlıya olan borcumuzu ödüyoruz. Biz adaleti, medeniyeti, hakkaniyeti Osmanlıdan öğrendik dedi. Türkiye'deki şehirler böyle mi? Tarihimizi katlettiler.” diyerek şehirlerin önemi üzerinde durdu.

TÜRKİYE İŞGAL ALTINDA!

Türkiye’deki parlak isimlerin ülkeyi terk etmesine de değinen Kaplan, buna bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kaplan, Türkiye’deki eğitim sisteminin yok edici bir sistem olduğunu 200 tane üniversiteye ihtiyaç olmadığını nitelikli 2 üniversitenin dahi yeteceğini anlattı.

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNİ BİLEMEZ

Tarihten sıkça örnekler veren Kaplan, Alparslan’ın “Biz güzel Müslümanlarız, biz Allah’a teslim olduk ve Allah bizim yardımcımız oldu.” sözünü alıntıladı. Geleceğimizi yazmak istiyorsak tarihimize önem vermemiz gerektiğinin altını çizen Kaplan, “Yavuz Sultan Selim’in vefatına kadar olan bölüm ikinci sehabe dönemidir.” dedi. Kendi açtığı Medeniyet Tasavvuru okuluna dair bilgiler veren Kaplan, söyleşinin ardından sevenlerine imza verdi.

Muhabir: Rabia Aktaş