Öğrenmek İçin Okuyun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ikinci gününde Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, okuyucuları ile buluştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

‘Ezbere Yaşayanlar’ adlı söyleşisinde okumanın önüne değinen Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, “Çok fazla hayal satılıyor. Birinin bu balonları patlatması gerekiyor. Bu kişinin ben olmasını isterim” dedi. İzleyicilerin yoğun katılımı ile geçen söyleşinin ardından, imza töreni gerçekleştirildi. 

ÇOK OKUMAK GEREKİYOR
Türkiye ve dünyanın çok hızlı bir değişimden geçtiğini belirten Gürkan, “Aynı şekilde bizler de hızla dönüşüyoruz. Gençlerin kendilerini geliştirmesi için çok okuması gerekiyor. Ancak akıllıca bir strateji ile hareket etmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLER HAP BİLGİ İSTİYOR
Dünden bu yana ne değiştiğini anlatmaya çalıştığını söyleyen Gürkan, gençlerin arkadaşlarına hava atmak ya da başka bir şey için hap bilgiler istediklerini vurguladı. Gürkan, “Okuyacağımız kitapları bir sorunla özdeşleştirmeliyiz. İnsanların yeteneklerini ve isteklerini buluşturacak bir ortam oluşturmaları gerekir.” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE GEREKLİ OLMAYABİLİR
Üniversitelerin 19’ncu yüzyılda devlet için ihtiyaç olarak doğduğunu ifade eden Gürkan, “İleride üniversite belki gerekli olmayacak. Ülkemizde de popülist nedenlerle çok fazla üniversite açılıyor. Bu üniversitelerde eğitim almıyorsunuz, sadece statü alıyorsunuz.” şeklinde konuşarak bu statünün çok dağıtılmış olmasının onu değersiz hale getirdiğini aktardı.

 

İYİ YAZILMIŞ KİTAP OKUYUN
Gençlere tavsiyelerde bulunan Gürkan, “Sizi zorlayan şeyleri yapmayı deneyin, okuyun ve tercih edin. Kaliteli kitap çok az çıkıyor. İyi yazılmış kitap okuyun.
Okumaya çok önem vermeniz gerekiyor.” dedi. Sosyal medyadan bir şey öğrenilemeyeceğini vurgulayan Gürkan, “Ancak okumanız gereken kaynağın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Okuma dışında öğrenme bir opsiyon değildir.” ifadelerini kullandı.

 

Muhabir: Hülya Altıntaş