Kocaeli Üniversitesi’nde Bir YouTuber

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda YouTube platformunda içerik üreticisi olan, Enes Hergüneş ile keyifli söyleşi gerçekleştirdik.

Bu Gönderiyi Paylaş

Dijitalleşen dünyayla birlikte internet mecraları, insan hayatında önemli bir yer kaplamaya başladı. İnternet mecralarının ünlü video içerik göstericisi olan YouTube’da hem eğitim, hem siyasi, hem spor, hem de eğlenceli içerikler üretiliyor ve bu içerikler de büyük bir ilgi görüyor. İnsanlar artık yemek yerken, spor yaparken veya herhangi bir zamanında YouTube’u açıp ilgilendiği bir konu hakkında video izlemeyi tercih ediyor. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Enes Hergüneş ise, YouTube’da röportaj yaparak, eğlenceli içerik üreten genç bir YouTuber. Genç Açı olarak bu genç YouTuber’la, YouTube’da içerik üreticisi olmak üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. 

“Program yapmak beni daha mutlu ediyor”

-YouTuberlık aklına nereden geldi? YouTube dışında başka ideallerin var mı?

Enes Hergüneş: “Aslında uzun zamandır aklımda olan bir mecraydı. YouTube’u seçmemin nedeni dijitalleşen dünyayla birlikte artık birçok içeriğin orada üretilmek için çok uygun bir yer olduğunu düşünmem. Yola çıkışım reyting kaygısı olmadan, samimi ama bir yandan sınırını bilen, farklı oyunların oynandığı bir talk Show yapma amacıyla yola çıktım. Başka ideallerim de vardı. Klip yönetmeni olmak istiyordum fakat program yapmak beni daha mutlu ediyor.”

-YouTuber olmak şu anda popüler bir ‘meslek’. Rekabet içinden sıyrılıp, tutunabileceğini düşünüyor musun?

Enes Hergüneş: “YouTuberlık mesleğinde rekabet içinden sıyrılıp tutunabileceğimi düşünüyorum. Hiçbir zaman reyting kaygım olmadı. Önceliğim samimi ve disiplinli bir planlama olmasıydı. Başarı benim için izlenmeden çok, kimin konuk olduğu meselesidir. Birçok önemli ismin kabul edip çıktığı tek YouTube kanalı olmasından dolayı diğer programlardan sıyrıldığımı düşündürüyor.”

-Kanalına yeni bir formatta program eklemeyi düşünüyor musun?

Enes Hergüneş: “Programın içeriğini çok değiştirmiyorum ama yakın bir zamanda “Kalk Gel World” adıyla yeni bir format geliştirmeyi düşünüyorum. Bu yeni formatın ilk konuğu da Cecilia Krull olacak. Aynı zamanda bu program dünya basınına çıkacak ve YouTube kanalında da yayınlanacak bir proje.”

-Kocaeli Üniversitesi’nde aldığın eğitimi yaptığın işte kullanabiliyor musun?

Enes Hergüneş: “Yaptığım işte çok fazla üniversitede öğrendiklerimi kullanmam gereken yerler olmuyor. Bu sektörün daha çok sektörün içerisinde işi öğrenebileceğimizi düşünüyorum. Ama tabi fakülteli olmanın da yararını çok fazla gördüğümü söyleyebilirim.” “Cecilia Krull’un teklifimi kabul ettiği an iyi ki yapıyorum dedim”

-İş hayatında karşılaştığın zorluklar neler? Seni en çok ne zorluyor?

Enes Hergüneş: “O kadar çok zorluğu var ki… Ama bu biraz benimle alakalı. Fazla disiplinli biriyim. Program ekip işi olmasına rağmen her işi isteyerek kendim üstleniyorum. Montaj, konuk ayarlama, sunum, mekan ayarlamasından, halkla ilişkiler çalışmasına kadar neredeyse tek başıma ilgileniyorum. Bu da tabii ki zorluyor. YouTuberlıkta beni en çok zorlayan şey ise, ilk dönemlerimde “Kalk Gel” programına konuk bulmak çok zor oluyordu. Herkes, tanınan isimlerin konuk olduğu kanallara çıkmak istiyordu. O dönem zorlu geçti. Şimdi düşündüğümüz konuğu rahat bir şekilde programıma çağırabilme şansına eriştim. Pes etmemek çok önemli.”

-YouTuberlık yaparken ‘iyi ki bu işi yapıyorum’ dediğin bir anını paylaşabilir misin?

Enes Hergüneş: “YouTuberlık hayatıma çok özel insanlar kattı, birçok sanatçıyla ortak projelere başlamamıza vesile oldu. Örneğin “Kalk Gel World” projem için çok severek izlediğim “La Casa De Papel” dizisinden tanıdığım Cecilia Krull ile iletişime geçtim. Kendisinin programıma çıkma teklifini kabul ettiği an iyi ki yapıyorum dedim.”

 Haberin detayları için 76 .sayımızı inceleyebilirsiniz. 

Muhabir: Egemen Kelleci, Orhan Mert Güzelahmetler

 

 

Galeri