40 Saniyelik Hareket

Kocaeli Şehir Tiyatroları Oyuncusu Fatih Sevdi ile workshop gerçekleştiren KOÜHA muhabirleri, intiharlara karşı farkındalık yaratmak için bir kamu spotu çekti

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Şehir Tiyatroları oyuncusu Fatih Sevdi, Kocaeli Üniversitesi Haber Ajansı’nı (KOÜHA) ziyaret etti. Tiyatrocu Sevdi, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk eşliğinde gerçekleştirdiği ziyaretinde, Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı rapora değindi. Rapor, dünyada her 40 saniyede bir kişinin intihar ettiğine, buna göre her yıl yaklaşık 800 bin kişinin yaşamını sonlandırdığına vurgu yapıyor.

FARKINDALIK İÇİN KISA FİLM

Tiyatrocu Sevdi, gerçekleştirdiği ziyaretinde, KOÜHA muhabirleriyle birlikte her 40 saniyede bir yaşanan intihar olaylarına dikkat çekebilmek adına reklam filmi ve kamu spotlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Sevdi, Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna değinerek, intihar oranlarının çok yüksek olduğunu ve buna karşı bir sosyal farkındalık yaratılması gerektiğini ifade etti. Fatih Sevdi ile KOÜHA muhabirleri “40 Saniyelik Hareket” kampanyası adıyla kamu spotu niteliğinde kısa film çekerek intihar olaylarına dikkat çekme kararı aldılar.

ÖĞRENCİLER ROL ALDI

Tiyatrocu Fatih Sevdi’nin kurguladığı kısa filmde KOÜHA muhabirleri ve Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri rol aldı. Filmde, intihara meyilli insanların sık kullandığı sözler ve insanı değerli hissettiren sözler seslendirildi. İntiharlara karşı farkındalık yaratılması için çekilen kısa filmin sosyal medya üzerinden yayınlanacağı öğrenildi.

Haberin detayları için 75.sayımızı inceleyebilirsiniz.

Muhabir: Devrim Sancı 

Galeri