KOÜ’de Kısa Film Festivali

Üç gün boyunca sürecek olan 1. Kocaeli Kısa Film Festivalinin ilk günü Baki Komsuoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Festival kapsamında düzenlenen etkinliğe oyuncu Yunus Emre Yıldırımer, yönetmen Kudret Sabancı, ve yazar Bedir Acar katılım gösterdi. Kocaeli'nde ilk kez düzenlenen festivalde en iyi kısa film ödülünü Reşat Fuat Çam’ın yazıp yönettiği "Kömür" filmi kazanırken, en iyi kadın oyuncu ödülünü de yine "Kömür" filminde oynayan Pınar Gök kazandı. En iyi erkek oyuncu ödülü ise "İntihar Bekçisi" filminde oynayan Kahraman Açıkgöz’e verildi. 

USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ 

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Bedir Acar, habercilik alanında internet üzerinden yapılan haberlerin daha ön plana çıktığını söyledi. Eskiden olduğu gibi usta çırak ilişkisinin artık kalmadığını vurgulayan Acar, “Bu durum yeni yetişen gazeteciler için büyük talihsizlik. İlk adımlarını rekabet seviyesi yüksek olan yeni medyada atmanın zorluğunu yaşamaktalar.” dedi. Basının özgürlüğünden bahsedemeyeceğini söyleyen Acar, gazete satışlarındaki azalışın nedenini ise tüketim hızının artması ve insanların gazete kültüründen uzaklaşmasına bağladı. 


SET İŞÇİLERİ 

Set işçilerinin çalışma koşullarından bahseden yönetmen Kudret Sabancı, sendikaların aktifleşmesi ile işçi koşullarının düzelme aşamasına girdiğini ve emekçi tayfanın da kurallara uymasıyla iki tarafın da bu iş birliği altında daha huzurlu olacağını dile getirdi. Bunun yanı sıra bakanlığın da konuya el atması gerektiğini ifade eden Sabancı, yapımcı baskılarının da devam ettiğini söyledi. 


“HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN” 

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisindeki rolüyle ünlenen oyuncu Yunus Emre Yıldırımer, oyunculuğa başlama öyküsünden bahsetti. Yıldırımer, “Ben Diyarbakır’da okudum. Liseden sonra çalışmaya başladım. Sonrasında Fatih Belediyesinin bir programına katıldım ve konservatuara başladım.” dedi. Öğrencilere hayallerinizden vazgeçmeyin diyen Yıldırımer, kendileri için düşünüp kendileri için çalışmaları gerektiğini ifade etti. Oynamaktan pişman olduğu bir rolü olmadığını belirten Yıldırımer, ayrıca kendisini çok eleştirdiğini ve bu durumun kendini geliştirme arzusundan kaynaklandığını belirtti. 


Muhabir: Kumsal Yürek, Nisanur Karahan, Zeynep Türker, Rabia Ceylan