Küllerinden Doğan Şehir

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu “Geçmişten Geleceğe Kocaeli” adlı söyleşi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi (MTF) Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Söyleşiye TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alper Dülger katıldı. Kocaeli’nin mimari sorunları hakkında konuşan Alper Dülger, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencileri için okula başladığından itibaren iş olanağı sağladığını belirtti.

 

DOĞA HARİKASI KOCAELİ

Kocaeli şehrinin güzelliklerini anlatan Dülger, ‘’ Kocaeli doğasıyla, mimarisiyle ziyaretçilerine ve yerlisine seyri doyulmaz bir görsel yaşatıyor. Doğası, şehri ve sanayisiyle uyum içinde olan Kocaeli gün geçtikçe daha da gelişmeye devam ediyor.’’ dedi. Sonrasında depremin Kocaeli’ne verdiği etkiyi anlatan Dülger, depremin olumsuz da olsa mimari açıdan bir fırsat olduğunu belirtti.


İÇ Mİ? DIŞ MI?

Kocaeli’nin planlı bir şehir olamadığını üzülerek belirten Mimarlar Odası Başkanı Dülger, mimarlık mesleğinin basitleştirilmesine de olumsuz bakıyor. Mesleklerinin basitleştirmesi hakkında tepkilerini hukuki olarak gösteren Mimarlar Odası üyeleri bunun bir çözüm olacağına inanıyorlar. Son olarak mimarlığın iç ve dış olarak ayrılmasının yanlış olduğunu mizahi bir dille anlatan Dülger, anlattığı kısa bir hikaye ile öğrencileri güldürerek konuşmasını sonlandırdı.


Muhabir: Göktuğ Er, Yağmur Ertürk, Cemre Lina Çelik, Sıla Çimen