Yükselen Yönetmenler

Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde Kısa Film Festivali’nin ikinci günü düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Festivalde oyuncu Savaş Satış, spor yorumcusu ve yönetmen Erdal Hoş söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlikte Erdal Hoş’un yönetmenliğini yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı için emek veren futbolcuları ve Türk Mukavemet Teşkilatı oluşumunu anlatan bir belgesel film yayınlandı. Hoş, umutsuzca Kıbrıs’a gittiğini fakat tam aksine beklediğinin üstünde bir hikaye çıktığını belirtirken belgeselin patentinin bakanlıkta olduğuna da değindi. 

“BİREYSEL YOLCULUKTAKİ VAROLUŞ SAVAŞIM”  

Yeni projesinden bahseden Savaş Satış, yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği, çekimlerini Kocaeli’de gerçekleştirdiği “Ateş” isimli yeni film projesinden bahsetti. Satış, proje hakkında, “Bireysel yolculuktaki varoluş savaşım.” ifadelerini kullandı. Mafya rolünün üzerine yapışmasından şikayetçi olan Satış, yeni filminde binbaşı rolünü üstlendiğini ve kariyerinde oluşan yeni rol çeşitliliğinden memnun olduğunu vurguladı. “Sıfır Bir” dizisinin bu kadar beğenilmesinin nedeninden bahseden Satış, dizinin başarısını özgün ve realist olmasına bağladı. Satış, “Dizimiz 1990 dönemlerini yansıtıyordu ve günümüz Adana’sında bu şekilde bir düzen bulunmuyor.” dedi.  

 

Muhabir: İbrahim Özçetin, Fulya Selin Baltay, Neslihan Maden, Zülal Koçer, Tuğçe Okur, Furkan Özel, Abdülkerim Kaya, Burkay Aksoy