Geleceğin Meslekleri Semineri Gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda Tanıtım Semineri gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından organize edilen Tanıtım Semineri programına Endüstri Yüksek Mühendisi Tübitak Bilgem Başuzmanı Dilek Arıkan Meydan ve Hepsiburada Kıdemli Kullanıcı Deneyimi Müdürü Tanju Öztürk katılım gösterdi. Seminerin ilk konuşmacısı olan Dilek Arıkan Meydan, öğrencilere yazılım programlarını detaylı bir şekilde öğrenmelerini tavsiye etti. 

YAZILIMIN ÖNEMİ  

Yazılım programlarının önemi hakkında konuşan Meydan, kendisinin de yazılım öğrenip çocuklarına küçük bir oyun geliştirdiğini söyledi. Meydan, “Türkiye olarak oyun konusunda iyiyiz fakat uygulama yazılımları konusunda yeterli seviyede değiliz.” dedi.  


DİJİTALLEŞEN DÜNYA  

Seminerin diğer konuğu Tanju Öztürk, artık her işin dijitalleşmeye başladığını ve hayatımızın da her geçen gün dijitalleştiğini söyledi. Dijitalleşen firmaların ortak özelliklerinin çok para kazanmalarının olduğunu belirten Öztürk, dijitalleşemeyen firmaların da geride kaldıklarını ifade etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Öztürk, öğrencilere kendi bölümleriyle alakalı staj yapmalarını yahut küçük girişimlerde bulunmaları gerektiğini dile getirdi. 


Muhabir : Anıl Sezgingil, Sude Kırlı, Furkan Özel, Tuğçe Okur, İbrahim Özçetin. Cansu Yakupoğlu, Yelda Çelik, Zeynep Koç, Abdülkerim Kaya, Dilara Özçıtak