Dijital Reklamcılığın İncelikleri

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dijital Reklamcılık dersi kapsamında “Facebook ve Instagram’da Hedef Kitle Analizi ve Reklam Verme” isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aysel Çetinkaya öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Koordinat Medya Senior Performance Marketing Executive Taha Güven katıldı. Dijital reklamcılığın işleyişi hakkında bilgiler veren Güven, sosyal medyada hedef kitle analizi, reklam verme ve hedef kitleye uygun içeriklerin üretimi hakkında tecrübelerini anlattı. 

DİJİTAL REKLAM FORMATLARI 

Dijital reklam formatlarının çeşitlerinden ve içeriğinden bahseden Güven, birçok farklı reklam formatının olduğunu ve bu formatların arasından da markalara hangileri daha çok cazip geliyorsa onları kullandıklarını belirtti. Doğal reklam formatını anlatan Güven, “Bir haber sitesinde dolaşırken haber metninin arasında bir reklamın olduğunu düşünün. Bu reklam, haber metnini bozmadan haberin içeriğiymiş gibi sunuluyor. Sonrasında o linke tıkladığınızda reklam olduğunu görüyorsunuz. Bu tarz örneklere doğal reklam adını veriyoruz.” dedi.  


SEKTÖRDEN TAVSİYELER 

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Güven, sektörde staj bulmanın çok önemli olduğunu ve hem okuyup hem de çalışmak gerektiğini dile getirdi. Güven, “Önemli olan insanın öğrenciyken kendine bir şeyler katabilmesidir. Mesleğinize dair kazanımlar elde etmek için mezun olmayı beklemeyin. Öz geçmişinizi doldurmaya çalışın” dedi. 


Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu 

Fotoğraf: Erdost Özmen