Sosyal Medyada İçerik Üretiminin Püf Noktaları

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Dijital İçerik Üretimi dersi kapsamında ‘Sosyal Medyada İçerik ve Kampanya Yönetimi’ isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Aysel Çetinkaya tarafından düzenlenen etkinliğe Polisan Dijital Pazarlama Yöneticisi Ümit Akgün katıldı. Sosyal medyada içerik ve kampanya yönetimi hakkında bilgi veren Akgün; dijital pazarlama, dijital kampanyaların yönetimi, içerik üretiminin inceliklerini ve sermaye yönetimi hakkında sektöre dair tecrübelerini aktardı.

'İÇERİK İLİŞKİ BİÇİMİDİR'

 

Dijital medyada içeriğin öneminden bahseden Akgün, içeriğin kendini ifade etme biçimi olduğunu vurgulayarak ‘‘İçeriği birçok yerde kullanabilirsiniz. İçerik ilişki biçimidir.’’ dedi.


Akgün, içeriğin sürdürülebilir olması için mantığa dayalı bir matematiğe dökülmesi gerektiğine dikkat çekerek ‘‘Yaptığınız içerikler bir kere tutabilir fakat sürdürülebilir olması için bir formülü olması gerekir.’’ ifadelerini kullandı. İçerik üretilirken geleceğe dair fikir üretilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Akgün, aynı zamanda içerik tüketicilerinin fikir belirtmesine olanak sağlayacak içerik üretiminin daha başarılı olacağını belirtti. Akgün üretilen içeriğin kişinin kimliğini tanımladığını da belirtti.

 

'KENDİ KADERİNİZİ KENDİNİZ YAZIN'

 

Etkinliğe katılan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akgün, sektörde yer alabilmek için öğrencilerin çok çabalaması, umutsuzluğa kapılarak vazgeçmemesi ve kendi kaderlerini kendilerinin yazması gerektiğini dile getirdi. Tasarım ve proje yapım programlarını bilmenin sektörde çok önemli olduğunu ifade eden Akgün, ‘‘Tasarım yapın, quarkXPress, InDesign gibi bilgisayar programlarını öğrenin. Çünkü ileride sektörde bu programları bilmeniz sizi avantajlı kılacak.’’ sözlerini dile getirdi. Diğer bir yandan sektörde işinde uzman sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Akgün, öğrencilerin şimdiden kendilerini geliştirmeleri ve genel anlamda donanımlı olmaları gerektiğini ifade etti.

 

Muhabir: Kerem Osman Gökkür, Anıl Sezgingil, Sude Kırlı