‘‘Dijital Baba’’, ‘‘Dijital Çocukların Ebeveyni’’ Söyleşisini Gerçekleştirdi

Kocaeli Belediyesi’nin organize ettiği ‘Dijital Çocukların Ebeveyni’ olmak adlı söyleşi ‘Dijital Baba’ mahlaslı Orhan Toker tarafından Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Orhan Toker, çocukların değersiz hissettiği takdirde başka şeylere yönelebileceğini söyleyerek bu durumun gelecekte sorun yaratabileceği konusunda ebeveynleri uyardı.

‘‘YENİ NESİL KÖTÜ ALIŞKANLIK TABLET VE TELEFON’’

Ebeveynlerin başından savmak için çocuklara her fırsatta tablet ve telefon vermesinin kötü bir durum olduğundan bahseden Toker, çocukların kendilerini değil teknolojik aletlerin çocukları kontrol ettiğini ifade ederek ebeveynleri uyardı. Yeni neslin kötü alışkanlığın teknolojik alet olduğunu söyleyen Toker, ‘‘Çocukları eğer tablet ve telefona alıştırırsanız çocukların alkolü ve sigarası tablet ve telefon olur’’ dedi.


‘‘ÇOCUKLAR BAŞKASINA DEĞİL SİZE GÜVENSİN’’

Dijital Baba, çocukların kendi yaşına göre oyun oynamadıklarını ve oyunlardaki yaş sınırına uyulması gerektiğini, ebeveynlerin de bu sınıra dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Video oyunlarındaki sesli ve yazılı sohbetin kötü bir şey olduğunu söyleyen Toker, ‘‘Çocuğunuzla sokakta 30 yaşında bir adam gelip konuşsa buna izin vermezsiniz ama oyunlarda kiminle konuştuğunu nasıl bir insan ile muhatap olduğunu bilemezsiniz göre. Bu yüzden çocuklar başkasına değil size güvensin bu güveni çocuklarınıza verin.’’ dedi.


Muhabir: Göktuğ Er, Yağmur Ertürk, Zeynep Gümüş, Halise Kardaş, Şevval Kahya, Nisanur Karahan