‘Influencer Marketing ve Kariyer Planlama’ semineri gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, Sanal Ortamda Halkla İlişkiler dersi kapsamında ‘Influencer Marketing ve Kariyer Planlama’ adlı seminer gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdil Sayımer öncülüğünde düzenlenen etkinliğe IMediaff Dijital Ajans Influencer Marketing Lead Oğuzhan Çarkacı katıldı. Dijital medya hakkında bilgi veren Çarkacı; marka ve influencer ilişkileri hakkında tecrübelerini aktardı. 

“HER TÜKETİCİ SAMİMİYET ARAR” 

Dijital medya formatlarının çeşitliliği hakkında bilgi veren Çarkacı, geleneksel medyanın kan kaybettiğini ve dijital medyanın hayatımıza yeni girmesiyle markaların hedef kitleleri üzerinde influencerların önemine değindi. Çarkacı, “Eskiden tek bir kanaat önderi vardı, ancak şimdi markalar artık kendi kanaat önderlerini yaratıyorlar.” sözlerini kullandı. Bu işin samimiyet odaklı olduğunu ve tüketicilerin markalardan sıcak bir yaklaşım sergilemelerini beklediğini söyleyen Çarkacı, “Bizim mesleği bir kelime ile açıklamak istesem samimiyet derim. Çünkü her tüketici ilk önce samimiyet arar.’’ dedi.  


INFLUENCER SEÇİMİ 

Marka ve influencer uyumuna dikkat çeken ve bunun önemini vurgulayan Çarkacı, “Her şeyden önce mecraya uygun influencer seçimi olması gerekir. Markalar, influencerları boş bir sayfa sanıyor. Oysa o da renkleriyle, kişiliğiyle bir insan. Kimse hikayelerini bilmiyor.’’ sözlerini kullandı. Çarkacı, markaların genellikle satış odaklı olduğunu ve iletişime önem vermediklerini, ülkemizin en büyük sorununun da iletişim olduğunu belirtti. 


 Muhabir: Dilara Tarhan, Merve Kara, Sude Kırlı, Anıl Sezgingil