Mühendislik Fakültesi’nin düzenlediği İSU semineri gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda İSU (Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi) semineri gercekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminerde konuşan  Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Doç. Dr. Burak Kızılöz, suyun öneminden ve hidroelektrik enerjisinden bahsetti. Su olduğu sürece ülkelerin her alanda gelişebileceğine değinen Kızılöz, politik açıdan da ülkeler arası ilişkileri belirlemede suyun çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti.

“DÜNYADAKİ SULARIN YALNIZCA YÜZDE 10’U TÜKETİLEBİLİR”

Doç. Dr. Burak Kızılöz dünyadaki suların yalnızca yüzde 10’unun insanlar tarafından tüketilebilen tatlı su olduğunu belirterek, “Su sınırlı bir tüketim bu yüzden biz mühendisler, bu alanda çalışan uzmanlar tüketilebilir suyun azlığının farkında olarak çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Yaptığımız her çalışma ve projede dünya üzerindeki suyun yalnızca yüzde 10’unu kullanacağımızı göz önünde bulundurmalıyız” ifadelerini kullandı. Kızılöz ayrıca, hidrolik modellemelerin fazla su kaybını önleyebileceğini ve atık suyu geri dönüştürme yönteminin de su tasarrufu sağlamada çok etkili olduğunu ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Kerem Osman Gökkür