"Kariyer Günleri" seminerlerinin sonuncusu gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Kulübü'nün organize ettiği “Kariyer Günleri” seminerlerinin ikinci ve son günü Teknoloji Fakültesi Farabi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğe Elektrik Elektronik Mühendisleri İhsan Koç ve Selçuk Dağ katılım sağladı. Koç işe alımlarında yaşadığı ilginç anıları aktarırken, Dağ mezunların nasıl iş bulabileceklerinden ve hangi kriterlere sahip olmanın önemli olduğundan bahsetti.

‘‘ASTROLOJİK DOĞUM HARİTAMA GÖRE İŞE ALINDIM’’

Konferansın ilk konuşmacısı olan İhsan Koç, geçen sene itibariyle üniversitelerle işbirliği yaparak öğrencilere iş imkanı sağladığını söyledi. Ayrıca Koç, şu anda çalıştığı firmanın Kocaeli Üniversitesi ile ‘‘İşletme Mesleki Eğitim Protokolü’’ imzaladığından da bahsetti. Konuşmasında son olarak bir anısını anlatan Koç, ‘‘Kariyer basamaklarında her şey teknik ve yetenek değil. Astrolojik doğum haritama göre işe alındım. Gerçekten şansın hayatınızın her anında olması önemli.’’ dedi.


‘‘ÖNCELİĞİMİZ ARZU VE İSTEK’’

Selçuk Dağ kendi kariyerine nasıl başladığını anlattıktan sonra, soru cevap şeklinde etkinliği sürdürdü. Öğrenciler Dağ'a nasıl iş bulabileceklerine ve hangi kriterlere sahip olmaları gerektiklerine dair sorular yöneltti. Dağ ise, işe alımlarda temel teknik bilgilere baktıklarını, yeni elemanların yanına tecrübeli iş arkadaşı atayarak süreci en sağlıklı şekilde öğrettiklerini belirtti. Ek olarak öğrencilere teknik bilgilerden de daha önemli olan şeyin istek ve arzu olduğunu söyleyen Dağ, “Mülakatlarda ne kadar istekli olduğunuzu gösterin ve tamamen kendiniz olun.” ifadelerini kullandı.


Muhabir: Göktuğ Er, Ece Nur Öztürk, Yağmur Ertürk, Meltem Arca, Şerivan İlker, Şehriban Ağca, Ümran Görkem