“Hızlı ve Kaliteli” isimli etkinlik Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşti

“Hızlı ve Kaliteli” isimli etkinlik Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş

Kalite Kulübü’nün Dünya Kadın Hakları Günü adı altında düzenlediği etkinliğe Türkiye’nin ilk kadın jokeyi Zülfiye Bulut, Galata Motosports kurucusu ve TMF (Türkiye Motosiklet Federasyonu) Lisans Yarışçısı Pınar Altuğ Tüfekçioğlu, Türkiye Kadın Karting Şampiyonu Sude Yurdagül ve Türkiye Yamaha Kadınlar Kupası Şampiyonu Ece Kartaç katıldı. 

RİSKLİ VE TEHLİKELİ BİR MESLEK 

Altı yaşındayken dedesinin atına binerek bu branşa heves ettiğini belirten Bulut, mesleğe başladığından beri sürekli yadırgandığını ve yapmış olduğu branşın kadınlara uygun olmadığı yönünde eleştiri aldığını dile getirdi. Bu tarz eleştirilere aldanmadığını söyleyen Bulut, eleştirilerin kendisinde daha çok istek uyandırdığını ifade etti. Yaptığı mesleğin çok riskli olduğunu söyleyen Bulut, inanılmaz sakatlıklar yaşandığını ve bazılarının ölümle sonuçlandığını dile getirdi. Bulut, “2 ay önce ben de bir kaza yaşadım. At havaya doğru şahlanınca atla birlikte devrildik. Belim kırılma noktasına geldi ve bir süre tedavi almak zorunda kaldım.” dedi  

 

“BİRİLERİNİN ORTAYA ÇIKIP BİR ŞEY YAPMASI GEREKİYOR” 

Asıl mesleğinin avukatlık olmasına rağmen hobi olarak motosiklet tutkunu olduğunu belirten Tüfekçioğlu, motosiklet sürmeyi çok sevdiğini söyledi. Birçok mesleğin toplumsal düşünceler nedeniyle erkek işi olarak görülmesinden yakınan Altuğ, “Kadınlara yapılmış bir saygısızlık olmasının ötesinde mesleğin kendisine de haksızlık yapılıyor. Belki o spordan yetenekli çocuklar çıkacak. O sporun önünü açmak yerine neden at gözlüğüyle o spora bakılıyorum anlamıyorum. Birilerinin ortaya çıkıp bir şeyler yapması gerekiyor.” dedi.    

 

HER YERDE FUTBOLUN ÖN PLANDA OLMASI 

Sudenur Yurdagül, Türkiye’de birçok başarılı motor sporcusu olmasına rağmen televizyon programlarında ve haberlerde hala futbolun çok ön planda olmasını eleştirdi. Motor sporlarında reklamın varsa yarışılabileceğini dile getiren Yurdagül, hedefinin bu yıl milli sporcu olarak İtalya’ya gitmek olduğunu söyledi. 


İMKAN YARATMAKTA EMEK GÖSTERMEK 

Ece Kartaç, ‘‘Sürekli takipte kalın, fırsatları kovalayın ve mutlaka yarışları izleyin.’’ dedi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Kartaç, “Oluşabilecek imkanları beklemeyin, bu imkanların yaratılmasında emek gösterin. Bunu yaparsanız şansınız daha çok artar.” ifadelerini kullandı. 

 

Muhabir: Zeynep Gümüş, Şehriban Ağca, Şerivan İlker, Meltem Arca