9. Sektör Günleri etkinliği Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri) Kulübü tarafından 9. Sektör Günleri etkinliği gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğin açılışında konuşan Prof Dr. Nurettin Abut, bu denli etkinliklerin öğrencilerin sektörü tanıma ve sektörün içinde olan kişilerden bilgi almanın önemli olduğunu vurgulayarak, etkinliğin herkes adına verimli olmasını dilediğini belirtti.

 

“MÜHENDİSTE DEĞİŞİM ÇEVİKLİĞİ OLMALI”

Nestle Bakım Mühendisi Yusuf Metin, mühendislik kariyerinin zikzaklı yollardan geçtiğine vurgu yaparak, “Mühendislikte başarılı olmak için işinizi ilgi alanınıza göre belirleyin çünkü mühendislik kendi içerisinde geniş bir konjonktür.” ifadelerini kullandı. Mühendislikte hep yeniliklerin olduğunu ve mühendis olmak isteyenlerin bu yeniliklere ayak uydurmaları gerektiğini belirten Metin, bir mühendiste her anlamda değişim çevikliği olması gerektiğine dikkat çekti. Metin diğer bir yandan Nestle’nin mühendis öğrenciler için başarı odaklı bir staj programı olduğunu belirtti.

 “DİL ÖĞRENİN”

Zorlu Energy Solutions Menajeri Recep Arslan, mühendislerin araştırmayı sevmeleri ve aynı zamanda hata yapmaktan korkmamaları gerektiğini belirtti. Arslan yabancı dil öğrenmenin mühendis adayları adına önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bugün bir bilgiyi öğrenme aşamasında Türkçe kaynaklardan birkaç tane bulursunuz ama İngilizce kaynaklardan çok daha fazla bulma imkanınız var. İşte bilgiye ulaşmak adına bile dilin yeri önemli.” dedi.

 “COĞRAFYANIZI DEĞİŞTİRİN”

ROBO Otomotiv Mühendisi Koray Özerk, ROBO’nun 16 yıllık bir firma olmasına rağmen Türkiye’de  birçok işte yer aldıklarına ve hızla büyüdüklerine değinerek, TOGG atölyesinin de gövde üreten kaynak kısmını yaptıklarını belirtti. ROBO’nun hızlı büyümesinin sebebinin genç bir kadroyla çalışması olduğuna dikkat çeken Özerk, bu çalışma yaklaşımının mühendis adayları adına iş imkanı doğrultusunda önemli olduğuna vurgu yaptı. Özerk, öte yandan mühendis adaylarının isterse birçok şeyi değiştirebileceklerine dikkat çekerek, “Coğrafya kaderdir ama bugün siz fikirlerinizle, görüşlerinizle ve icatlarınızla o coğrafyayı bile değiştirebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kerem Osman Gökkür, Nurhan Adıgüzel

Fotoğraf: Nurhan Adıgüzel