KOÜ’de rektörlük devir teslim töreni gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi’ndeki (KOÜ) 8 yıllık rektörlük görevi sona eren Prof. Dr. Sadettin Hülagü devir teslim töreni ile yerini Prof. Dr. Zafer Cantürk’e bıraktı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Prof. Dr. Sadettin Hülagü 8 yıllık görevinin son bulmasının ardından rektörlük binasında yerini Prof. Dr. Zafer Cantürk’e bıraktı. Hülagü, mesai arkadaşlığı yaptığı Cantürk’e yeni görevinde başarılar diledi. Cantürk ise üniversiteyi daha üst kademelere çıkarmak için özverili şekilde çalışacaklarını belirterek Hülagü’ye teşekkürlerini sundu. KOÜ eski rektörü Sadettin Hülagü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. 

HÜLAGÜ’DEN VEDA KONUŞMASI 

Sadettin Hülagü, 8 yıldır yürütmekte olduğu rektörlük görevine veda ederken sürecin bundan sonraki kısmının üniversite için iyi sonuçlar doğurmasını temenni etti. Hülagü, göreve ilk geldiğinde büyük sorunlar ve eksikler olduğunu ama yılmadıklarını, aksine sorunlar karşısında daha motive olduklarını belirterek, “Her şeyden önce bu kurum bizim ailemiz. 8 yılda üniversitede radikal değişiklikler görmek bize çok büyük mutluluklar veriyor.” sözlerini kullandı. Hülagü, Kocaeli Üniversitesini araştırma üniversitesi yapma hayali olduğunu söyleyerek, “Ankara’daki görevimde bu sürecin daha ileri gitmesi için elimden geleni yapacağım. Zafer Hocamız da bunun için çok çalışacaktır.” dedi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atanan Eski KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, “Dün akşam sürpriz oldu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevine atandım.” ifadelerini kullandı. Son olarak çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Hülagü, Zafer Cantürk’e de yeni görevinde başarılar diledi. 


YENİ REKTÖR YENİ HEDEFLER 

KOÜ’de yeni rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Zafer Cantürk, Cumhuriyet’in 100.yılının arefesinde bu göreve atandığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Cantürk, bu zamana kadar görev yapan tüm rektörlere de ayrıca teşekkür ederek, “Hedefimiz üniversitemizi onların bıraktıkları yerden daha yukarı taşımak.” ifadelerine yer verdi. KOÜ Rektörü en büyük hedeflerinden birinin Araştırma Üniversitesi olmak olduğunu vurguladı. Gelecek dönemlerle alakalı yapacaklarından bahseden Cantürk, öncelikli olarak Kocaeli’nin sanayi şehri olma avantajını kullanacaklarını, üniversitenin hem şehirle hem kentle uyumunu arttırmak olduğunu söyledi. Ek olarak Cantürk, “AR-GE ‘yi öncelikli hale getirmek, lisansüstü ve doktora öğrencileri ile mezun sayımızı arttırmak, yurtdışı üniversite ve enstitülerle ilişkilere ivme vermek, öğrenci ve personelimize girişimcilik eğitimleri vermek ve ticarileşme süreci hakkında danışmanlık hizmeti sunmak öncelikli hedefimiz olacaktır.” ifadelerinde bulundu. Cantürk, Hülagü’ye bundan sonraki görevinde başarı dileklerinde bulunarak yeni görevini teslim aldı ve herkese destekleri için teşekkürlerini sundu. 


Muhabir: Ece Nur Öztürk 

Fotoğraf: Ece Nur Öztürk