Prof. Dr. Nigar Pösteki’den iletişim öğrencilerine kariyer önerileri

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Kariyer Planlama Dersi kapsamında KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nigar Pösteki öğrencilerle online söyleşide bulundu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kamuda ve üniversitede kariyer konusunda akademik ve idari tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Pösteki, hedefli, planlı ve programlı olmanın, ortak akla önem vermenin öneminden bahsetti. Öğrencilere bu konularda tavsiyelerde bulunan Pösteki, çalışkan, sabırlı ve azimli olmak konusunda tecrübelerini paylaştı.

“HAYAT ŞANSA BIRAKILACAK KADAR UZUN DEĞİL” 

Yöneticilik faaliyetlerinden örnekler veren Pösteki, çalışma hayatında hiç kimsenin hiçbir şeyi altın tepside sunmadığını belirtti. Kariyer konusunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Dekan Pösteki, “Hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil, hayat zor ama çalışarak ve hedefli olarak, kendi bilginize güvenerek yolunuzu belirleyebilir ve başarılı olabilirsiniz. Bir iletişim uzmanı olarak dünyayı 360 derece görebilmelisiniz. Tarih, felsefe, sosyoloji, gibi bir çok konuyu merak edip okumalısınız, gözlem yeteneği mesleğimizde çok önemli ” dedi.  

İletişim Fakültesi’nin Reklamcılık, Halkla ilişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik, Görsel İletişim Tasarımı, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin katıldığı söyleşide kendi kariyer yolculuğundan ve bu yolculuktaki deneyimlerinden bahseden Prof. Dr. Nigar Pösteki, öğrenciler için ufuk açıcı önerilerde bulundu.

KARİYER YOLCULUĞUNDA DESTEK

Kariyer planlama dersi kapsamında yapılan online söyleşiler, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı yaratmak ve onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla üniversitelerin 1. sınıfları için hazırlanmış 14 haftalık içerikten oluşan ders kapsamında yapılıyor.  KOÜ İletişim Fakültesi'nde beş bölüme kariyer planlama dersi veren ve online söyleşinin moderatörlüğünü yapan Öğr. Gör. Tümay Mercan kariyer söyleşilerinin dönem sonuna kadar farklı konuklarla online devam edeceğini söyleyerek öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında bu söyleşilerin önemli olduğunu belirtti.

 

Galeri