İletişim Fakültesi’nde TEGV ile Gönüllülük Süreci Konuşuldu

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinin Atölye Uygulamaları II dersi kapsamında “TEGV ile gönüllülük serüveni” adlı çevrim içi seminer düzenlendi. Kocaeli Öğrenim Birimi Yöneticisi Sinan Ural ve Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi Yöneticisi Buse Köse’nin katıldığı seminerde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ndaki (TEGV) gönüllülük süreci ve vakfın etkinlikleri konuşuldu.

Buse Köse: “Türkiye’nin dört bir yanında toplam 55 etkinlik noktamız bulunuyor”

Vakıf kuruluşu hakkında bilgilendirme ve gönüllük süreci aşamaları hakkında bilgi aktarımı yapan TEGV Tekirdağ Fibria Birim Yöneticisi Buse Köse, “Tekirdağ Fibria öğrenim birimimiz 2008 yılında kurulmuş olup yaklaşık 5 yıldır gönüllülerimizle beraber binlerce çocuğa farklı faaliyetlerde etkinlikler vermiştir. Kurulduğumuz ilk günden itibaren aynı hızla etkinliklerimize devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına slayt sunumu ile devam eden Köse, “TEGV, İlköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitimler veren bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler okul dışında faaliyet gösteren TEGV’de çocuklar için birçok farklı konuda etkinlikler düzenliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında toplam 55 etkinlik noktamız bulunuyor. Bağışçılarla ve gönüllülerin desteği ile de her yıl binlerce çocuğumuza ulaşmış oluyoruz. Kurulduğumuz 1995 yılından bu yana 3 milyondan fazla çocuk ile 200’den fazla çalışanımızla 55 etkinlik noktamızla, yılda 8 bine aşkın aktif gönüllümüzle ve 27 yıllık deneyimimizle ve toplam 97 bini aşkın gönüllümüzle bu süreci yürütüyoruz” dedi.

Ateş böceği gezici eğitim araçları

Söze teşekkür dilekleri ile başlayan Kocaeli Öğrenim Birimi Yöneticisi Sinan Ural ise vakfın yapmış olduğu etkinliklerin ve faaliyetlerin çok kapsamlı olduğunu belirtti. Farklı kültürlerle çalıştığını dile getiren Ural, “Ateşböceği gezici eğitim araçlarımız var. TEGV’in parklarının ve birimlerinin olmadığı yerlere giderek oradaki çocukların eğitimine destek olan araçlarımızdır. Kocaeli’de 1999 yılında faaliyetlere başladık ve depremden hemen sonra Körfez ilçesinde etkinliklerimiz başladı. Ülkemizde gönüllülük faaliyetleri çok konuşulması gereken ve herkesin sorumlu olduğu bir konu. Ancak birlikte olursak farklı alanlarda farklı konuların gelişmesine katkı sağlayabiliriz” dedi. 

HABER: Vildan YILDIZ

Galeri