Spor Bilimleri Fakültesi’nde dijital medya konuşuldu

Cumhuriyetin 100. Yılında Medya Buluşması etkinliği kapsamında 23 Ekim Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde “dijital medya” konulu konferans gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Cumhuriyetin 100. Yılında Medya Buluşması etkinliği kapsamında 23 Ekim Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde “dijital medya” konulu konferans gerçekleştirildi. Dijital medyanın avantajlarının konuşulduğu etkinliğe Öğr. Gör. Mehmet Zeki Kutlu moderatörlük yaparken, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve Haberler.com sitesi Genel Yayın Yönetmeni Bedia Teymur konuk olarak katıldı.


Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin de yer aldığı konferansta, dijital medyaya ilişkin bilgiler aktarılarak sorular yanıtlandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaplan, insanların artık teknoloji ve dijital medya gerçeğinin farkına vardığını vurgularken, Genel Yayın Yönetmeni Teymur günümüzde her alandan insanın gazetecilik yapabildiğinin altını çizdi. Öğr. Gör. Kutlu ise “telefonla internetin birleştirilerek yepyeni bir sektörü ortaya çıkardığını” vurguladı. 


Mobil okuma deneyimi yükselişte


Dijital medya ile yapay zekâ ve yazılımın eş zamanlı bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Teymur, “İçerikleri destekleyen, yazılım veya yapay zekâdır. Bu nedenle kodlama olmazsa yaptığınız bütün işler çöpe gider.” diyerek bu konuya önem gösterilmesi gerektiğini ifade etti. İnsanların cep telefonuyla yaşadığını belirten Teymur, şunları kaydetti: “Akşama doğru mobil kendini göstermeye başlıyor ve mobil okuyucu sayıları masaüstü okuyucu sayısını ikiye katlar duruma geliyor. Bunun sebebi de insanların artık cep telefonuyla yaşamaya başlamasıdır. İnsanlar, sinemada da aynı şey var diyerek sinemada filmi izlemiyorlar. Çünkü istediğimiz zaman istediğimiz boşlukta cep telefonuyla film izleyebiliyoruz.”

 

“Dijital medyada ciddi bir iş sahası açıldı”


Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmaya başladığını belirten Cemal Kaplan, bu durumun dijital medya sektörüne etkisine değindi. Üniversite tercihi yapacak öğrencilere çeşitli önerilen sunan Kaplan, “Dijital medyada çok ciddi bir şekilde iş sahası açıldı. İnternet sitelerinin fazlalaşması onlara yarayacak, iş bulma olaylarında daha rahat olacaklar. Yeni internet siteleri onlar için büyük bir şans olacaktır.” dedi.

 

Gençlerin daha çok medyaya ilgi duyan kesim olduğuna vurgu yapan Öğr. Gör. Kutlu ise “Teknolojinin de gelişmesiyle yeni bir sektör ortaya çıktı. Bırakın eskiyen haberleri, anlık olarak birçok şeyi de paylaşabiliyorsun.” şeklinde konuştu. 

 

“Artık herkes amatörce haber yapabiliyor”

 

Etkinlik sonunda söz alan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Kürşat Sertbaşı “Burada biraz multidisipliner düşünmemiz ve ayrı sektörlerden haberdar olmaya ihtiyacımız var. Sosyal medya kullanan herkes aslında amatörce haber yapıyor. En basitinden bir sabah kahvaltısının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıyorlar. Gelir kazanmasalar bile insanları hayatlarından haberdar ediyorlar” diye konuştu. Etkinliğin sonunda konuşmacılara hediyeleri takdim edildi ve fotoğraf çekimiyle konferans sona erdi. 



Muhabir: Orhan Bozkuş, Meltem Arca, Mihriban Al Fotoğraf: Mihriban Al