KOÜ’de 100 Yıllık Coşku

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Kocaeli Üniversitesi’nde büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

100. yıl etkinlikleri, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) tarafından düzenlenen Kariyer Zirvesi ile dün başladı.

KOÜ Baki Komsuoğlu Kongre Merkezinde düzenlenen “Kariyer Zirvesi” açılışı KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, il protokolü öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, şöyle dedi:

“Zirve öğrencilerimizin istihdamını artıracak, iş ve staj imkanlarına erişimlerinizi kolaylaştıracak ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgilenmesini ve bilinçlenmesini sağlayacaktır.” KOÜ olarak, istihdamı artıran her türlü etkinliği desteklediklerini belirten Cantürk, “Başarı fark yaratmaktır” dedi. Açılış, Prof. Dr. Cantürk’ün zirveye destek sunan firmalara teşekkür plaketi vermesiyle sona erdi.

Cumhuriyetin 100 yıllık devlet kariyeri

Zirve kapsamında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 Yıllık Devlet Kariyeri” konulu bir panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki üstlendi. Katılımcılar arasında Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Kürşat Sertbaş, Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, Prof. Dr. Selçuk Koç, Doç. Dr. Aslıhan Akpınar ve Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Bekir Keskin yer aldı.

İlk konuşmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Şirin, Türkiye’nin kısa tarihinden bahsederek “Tarihçilikte bir kural vardır, bir şey değişirse her şey değişir” sözleriyle devlet tarihinin önemine vurgu yaptı.

Doç. Dr. Akpınar ise konuşmasında Türkiye’nin 100 yıllık süreçteki sağlık uygulamalarından bahsetti. Türkiye’de tıp fakültelerinin kuruluş süreciyle ilgili bilgiler aktaran Akpınar, Cumhuriyetin ilk sağlık bakanı Dr. Refik Saydam’ın en minnet duyulması gereken kişilerden birisi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kürşat Sertbaş ise cumhuriyetin 100 yıllık spor uygulamaları hakkında konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Elif Çelebi konuşmasında ise milli eğitim uygulamalarının cumhuriyet tarihindeki yerine değindi. Çelebi, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştiren eğitim reformlarını anlattı.

Türkiye ekonomisini anlatan Prof. Dr. Selçuk Koç da cumhuriyetteki en büyük dönüşümün sanayi alanında gerçekleştiğini söyledi. Kişi başına düşen milli gelirin yeterli olmadığını vurgulayan Koç, Türkiye’nin 100 yıllık tarihi boyunca bu alanda önemli bir ilerleme kaydettiğine dikkat çekti.

Son konuşmacı Öğr. Üyesi Keskin, Türkiye Cumhuriyeti ve hukuk alanıyla ilgili konuşma yaptı. Keskin, “Cumhuriyet kariyeri denildiğinde aklına ilk gelen şeyin cumhuriyetin biz Türklere bir kimlik vermesidir” dedi.

KOÜ’de 100. Yıl etkinlikleri hafta boyunca devam edecek.

 

 

Muhabir: Uygar Çağan Ulusan

Foto Muhabir: Ecren Çetiner