Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Koşusu gerçekleşti

Cumhuriyetin 100.yılında Kocaeli Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Cumhuriyet Koşusu Seka Park’ta gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene onuncusu düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nda, 3 farklı kategoride yarışıldı. Yarışta 1. kategoride profesyonel, 2. kategoride halk, 3. kategoride ise çocuk koşusu yer aldı. Üç kategoriden oluşan bu yarışın startını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü verdi.


KOŞUYA 14 FARKLI ÜLKEDEN KATILIM SAĞLANDI

Geleneksel Cumhuriyet Koşusu organizasyonuna 14 farklı ülkeden ve ülkemizin farklı şehirlerinden sporcular katılım sağladı. Koşunun profesyonel kategorisinde yer alan yarışmacılar, Seka Park’tan başlayarak 10 kilometre boyunca koştular. İlk 3’e giren yarışmacılara madalya ve para ödülü takdim edildi. Organizasyon öncesi zamanlama çipini alamayan sporcular değerlendirmeye alınmadı.

7’DEN 70’E KOŞUYA İLGİ

2. kategorisi halk, 3. kategorisi çocuk olan koşuda 7'den 70'e her yaştan vatandaş yarıştı. Halk kategorisinde yarışanlar 3 km, çocuk kategorisinde yarışanlar ise 1 km koştu. Çocuk kategorisinde katılım sağlayan bütün yarışmacılara madalyaları takdim edildi.

 

Muhabir: Şehriban Ağca, Şerivan İlker, Nisanur Karahan