KOÜ' de "Türkiye’de İnovasyon Ve Girişimcilik Paneli" Gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi İEEE (Institute of Electrical and Electrics Engineers) kulübü ve TET PROJE PAZARI iş birliğiyle Türkiye'de İnovasyon ve Girişimcilik paneli düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Panel, Aykut Hocaoğlu moderatörlüğünde başladı . Savaş Ayberk Konferans Salonunda gerçekleşen panelde; Emrecan Kerçek, Mustafa Erol ve Berktuğ İncekaş katılımcı olarak yer aldı.


"ÖĞRENMEYİ KİTAPLARDAN ÖĞRENİRSİNİZ"

Panelist Mustafa Erol, girişimcilerin kitap okumalarının önemli olduğunu vurgularken, tecrübeli yöneticilerin kitaplarını okuyarak bu deneyimden faydalanmanın girişimcileri olumlu yönde etkilediğini söyledi. Erol “Üniversitedeki en büyük pişmanlığım keşke daha fazla kitap okusaydım.” sözlerini dile getirirken, " Üniversiteden düşünmeyi, kitaplardan da öğrenmeyi öğrenirsiniz." diyerek konuşmasını noktaladı.  

ASIL ÇÖZÜM SORUNA ODAKLANMAK 

Dünya’da tek bir fikir olmadığından bahseden Emrecan Kerçek “Fikirler birbirine benzer, ne kadar araştırır ve okursanız doğru fikri ve çözümü görürsünüz.” sözlerini aktardı. Girişimciliğin zorluklarını anlatan Kerçek, bu işin risk almak olduğunu da ekledi. Katılımcı Berktuğ İncekaş ise girişimci olmak isteyenlerin asıl hedeflerinin çözüm değil sorun odaklı olması gerektiğini ifade etti. Panel katılımcıların soruları yanıtlamasıyla sona erdi.


Muhabir: Şehriban Ağca, Ecren Çetiner