Kocaeli Üniversitesi Dağcılıkve Doğa Sporları Kulübü (KOÜDAK) Eğitim Etkinliği Gerçekleştirildi.

İletişim Fakültesi D10' da Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün (KOÜDAK) “Kamp yeri, konaklama ve kampta kullanılan teknik malzemelerin teorik eğitimi” konularında eğitim etkinliği gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinlik kampta kullanılan teknik malzemelerin tanıtımlarıyla başladı. Ekipmanların nasıl kullanılması gerektiğini uygulamalı bir şekilde gösteren kulüp öğrencileri Emre Norman ve Oğuzhan Kağan Koç, kullanılan malzemelerin avantaj ve dezavantajları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dağcı için en temel ihtiyaçların uyku tulumu, mat ve çadır olduğunu belirten Koç “Tüm aletlerde olduğu gibi dağcılık ekipmanlarında kullanım kılavuzuna mutlaka bakılmalı” dedi.

“Kampçılık Bir Branş Değildir Onu Bir Araç Olarak Kullanırız.”

Sözüne kampın ve kampçılığın ne demek olduğuyla başlayan Kulüp öğrencisi Emir Yaşar Cura, “Kampçılık bir branş değildir. Onu bir araç olarak kullanırız. Kafa kampı düzenleyen bir organizasyon değiliz. Biz bu işi yaparken hadi kampa gidiyoruz demeyiz. Bir programa göre hareket ederiz.” dedi. Kulüp öğrencilerinden Damla Karakaya ise kampçılık üzerine değil, kaya tırmanışı üzerine gidildiğini söyledi. Bu faaliyeti yaparken belli zamanlarda konaklamak için kampçılıktan faydalandıklarını belirtti.

Etkinlik doğanın korunması, çevre düzeni ve alan tahribatı hakkında bilgi vererek sonlandırıldı.

 

Muhabir: Şerivan İlker

Fotoğraf: Şehriban Ağca