DOĞUMARİSFED Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya, Turizm Fakültesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Turizm Fakültesi’nde Film Festivalinin ikinci günü devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUMARİSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya, öğrenciler ile Kocaeli turizmi ve yatırımlar hakkında konuştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Film Festivali Etkinlikleri kapsamında, KOÜ Turizm Fakültesinde DOĞUMARİSFED Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya, öğrenciler ile buluştu. Kaya, Kocaeli’nin turizmi ve yatırımlarından bahsetti.

İş hayatında inişli çıkışlı zamanlardan geçtiğini anlatan Kaya, zorlu zamanlarda, duygusal sürecini, bir motivasyon noktası bularak atlattığını söyledi. Sabırlı olmanın bu konuda çok önemli olduğunu belirten Kaya, “Her kıştan sonra bir bahar vardır” diye konuştu.

Kişilerin kendine değer katacak şeylere zaman harcaması, o kişinin konfor alanından dışarı çıkması anlamına geldiğini söyleyen Kaya, “Konfor alanın dışına çıkmak bizlere özgürlük kazandıracaktır. Yeniliklere açık olmamız lazım. Hayallerimizi gerçekleştirmek için konfor alanımızdan çıkmamız gerek” dedi.

“Kocaeli Film Festivali çok ciddi bir değer”

Bireysel amacının, Türkiye’nin değer yaratan bir platforma dönüşmesi olduğunu söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

“Kocaeli Film Festivali, Kocaeli için çok ciddi bir değer. Sanatın ve sanatçının desteklenmesi için Kocaeli’nin ortaya koyduğu bir çalışma. Bunun dışında Kocaeli’nin marka olması, bilinirliğinin artması için çok kıymetli. Yine Kocaeli'de, bazı kitleleri sanata yönlendirmek, onları biraz daha geliştirmek için çok değerli. Dolayısıyla bu çalışmayı yapan akıl ve onu destekleyen her türlü aklı ve kurumu tebrik ediyorum.”

“Değişime ayak uyduran kişi değilseniz, değişimi başlatan kişi olmalısınız”

Parayla zaman satın almak istediği zamanlarının olduğunu belirten Kaya, şunları dedi:

“Dünya inanılmaz bir hızla değişiyor dünyanın değişimine ayak uydurmalısınız eğer ayak uydurmazsanız geri kalırsınız. Eğer ki değişime ayak uyduran kişi değilseniz, değişimi başlatan kişi olmalısınız. İnsanlar ünlü bir telefon markasının, yeni bir modeli çıktığı zaman yeni çıkan telefonun, öncekine kıyasla iyi olmasından dolayı o telefonu satın almıyorlar. Ayak uydurmak için alıyorlar.”

Söyleşi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özkul’un, Kaya’ya plaket ve teşekkür belgesini taktim etmesiyle son buldu.


Muhabir : Uygar Çağan Ulusan

Fotoğraf : Hacer Yılmaz