Yönetmen Murathan Varol: Kültürel Bir Değerimiz Hakkında Bilgi Edinmek İstiyorsanız Türkçe Aramaya Çalıştığınızda Edineceğiniz Bilgi Çok Kısıtlı

Film Festivalinin ikinci gününde Yönetmen Murathan Varol, Turizm Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Varol, öğrenciler ile yeni medya ve turizm konuları üstüne konuştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Yönetmen Murathan Varol, öğrenciler ile bir araya geldiği söyleşide “Kültürel bir değerimizle ilgili bilgilenmek istiyorsanız, Türkçe aramaya çalıştığınızda edineceğiniz bilgi çok kısıtlı” diye konuştu.

Film Festivalinin ikinci gününde, Turizm Fakültesinde yapılan söyleşide Varol, “Ben buralıyım dediğin yerle ilgili bir başkası senden daha fazla şey biliyorsa bu gerçekten utanç duyulması gereken bir şey. Ben eminim ki internette yabancı bir kaynağa Kartepe-Sapanca yazarsam Türkçe kaynağa göre daha fazla bilgi vardır” dedi.

Varol, kendisine yöneltilen soruya karşılık festival hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Kocaeli Film Festivali bu yıl ikinci senesi ben ilk defa katılıyorum ama buradaki tüm insanlar işi yapmak isteyen insanlar buraya katkı sağlamak isteyen insanlar var ben bunu kendi olduğum belgesel jürisindeki seçimlerden oradaki arkadaşlarımızın çalışmasından daha buraya gelmeden önce görebildim şimdi buraya geldiğimde de bu insanların ne kadar gerçekten işinin içinde olduğunu görüyorum. Bu ülkenin en büyük problemlerinden bir tanesi yapmak için iş yapan insanlar var.”

Yönetmen Varol’a, konuşması sonrasında Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özkul teşekkürlerini iletip plaket takdim etti.


Muhabir: Uygar Ulusan

Fotoğraf: Hacer Yılmaz