II. Kocaeli Film Festivali'nde “Oyuncu ve Yaşamı” Söyleşisi Yapıldı.

Kocaeli Film Festivali'nin ikinci gününde  Fen Edebiyat Fakültesi’nde oyuncu Halil Ergün ve yönetmen Volkan Karataş'ın katılımıyla "Oyuncu ve Yaşamı" söyleşisi gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Moderatörlüğünü Ümüt Ay'ın üstlendiği söyleşi, Volkan Karataş'ın yazıp yönettiği başrolünü ise Halil Ergün'ün paylaştığı yeni filmi Mutlak'ın özel gösterimiyle başladı.

"ÇOK KÜÇÜK BİR KAMERA ÇOK BÜYÜK BİR SANATÇIYI KAYDETTİ" 

Filmin içeriği hakkında bilgilendirmede bulunan Yönetmen Volkan Karataş, filmin kendi içinde metaforları olduğuna değindi.  Yönetmen, filmi bir madende ve dört mevsimde çektiğini söyleyerek filmin aslında kırk üç dakikalık bir film oluğunu, ancak Cannes Film Festivali on beş dakika olarak istediği için kısaltmak mecburiyetinde olduğunu belirtti. Çok küçük kameralarla çekim yaptığını söyleyen Karataş, "Çok küçük bir kamera çok büyük bir sanatçıyı kaydetti" dedi.

“SİNEMA TOPLUMSALLAŞMANIN EN ÖNEMLİ ADIMI"

“Hayatı, çevreyi ve insanı savunan bu filmde onurla ve istekle çalışmaya katıldım.” diyerek sözüne başlayan Ergün, oyunculuğa nasıl başladığını anlattı. Seksene yakın filmde rol aldığını belirten Oyuncu, oynadığı ilk film olan, senaryosunu Yılmaz Güney’in ele aldığı “İzin” adlı filmin kendisi için çok değerli ve büyük bir şans olduğunu söyledi. Film dünyasıyla tanıştığında kamerayı ve  sinemayı çok sevdiğini, büyük tat almadan bu işten çekilmeyeceğini söyledi. Ergün, sinemayla ilgilenen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. "Sinemayı toplumsallaşmak denen meselenin en önemli adımı olarak görüyorum ve mutlaka sinemayı sevin” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. Söyleşi, Kocaeli Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt'ün konuklara teşekkür belgesini takdim etmesiyle son buldu.


Muhabir: Şerivan İlker

Fotoğraf: Şerivan İlker