Kocaeli Film Festivali 2. Gününde Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kocaeli Film Festivalinin II. gününde Fen Edebiyat Fakültesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda Beykoz Üniversitesi akademisyeni ve öğrencilerinin katılımıyla film gösterimi gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Film gösterimi ardından filmin yönetmeni olan Dr. Öğr. Üyesi Emre Ahmet Seçmen ile söyleşi düzenlendi. Beykoz Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri Okan Eryılmaz, Elifnur Ceyhan, Can Köylü ve Burak Bal’dan oluşan ekipte etkinliğe katılım gösterdi.

 

YEŞİLİN TONUNA YOLCULUK

 

 İlk gösterimi gerçekleştirilen ve yönetmenliğini Emre Ahmet Seçmen’in yaptığı ‘Yeşilin Tonu’ adlı film belgeseli, Ordu’nun Mesudiye ilçesinin Yeşilce köyüne inerek doğal güzelliğini, sorunlarını ve Atatürkçü kimliğini gözler önüne seriyor. 12 günde çektikleri belgeselin röportajı için eski Genel Müdür Şafak Başa ile konuşan Seçmen, çok ilginç bir olayla karşılaştıklarını dile getirdi. “Röportajı bitirdikten sonra asistanı bizle görüşmek istediğini söyledi. Korktum. Ne oldu diye. Zamanında bu dosyaları koymuştum işinize yarar mı diye sordu. Dosyalarda kaymakamlık yaptığı dönemde Mesudiye ile ilgili yapılmış gazete arşivi vardı.” diyen Seçmen, belgeselin çoğu malzemesinin bu dosyadan çıktığını ekledi.

 

 “NEDEN MESUDİYE?”

 

Yeşilin Tonu filmi bölgenin ilginçliğine dikkat çekerken aynı zamanda Mesudiye ilçesini görünür kılıyor. Çok eski bir tarihçeye sahip olan Mesudiye ilçesinin farklı mahallelerine girerek 53 röportaj yapan film ekibine sorular yöneltildi. “O bölgede bir potansiyel var ama hareket yok. Yeşilce bir doğal güzellik alanı fakat toprağı ölü.” diyen Seçmen, bu film ile halkın sorunlarının yanında çok bilinmeyen doğal güzelliklerine de değindi.


Muhabir: Nisanur Karahan

Fotoğraf: Nisanur Karahan