II. Kocaeli Film Festivali'nin Üçüncü Günü Sona Erdi

II. Kocaeli Film Festivali'nin üçüncü gününde Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi Karadeniz Salonunda Yazar Faruk Yasin Turinay’ın katılımıyla “Bir Yazarın Gözünden Sinema ve Diğer Tuhaflıklar” adlı söyleşi gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Moderatörlüğünü Sıla Yıldırım'ın yaptığı söyleşi, yazar Faruk Yasin Turinay'ın kendisini tanıtmasıyla başladı. Yazar etkinlikte sinemayla uzaktan bir ilişkisi olduğuna değindi.

“KENDİMİ YAZAR OLARAK GÖRÜYORUM”

Kendisini bir sinemacı, senarist veya yönetmen olarak görmediğini dile getiren Turinay “ Kendimi burada bir yazar olarak görüyorum. Kendini cümlelerle ifade eden birisi olarak konuşacağım.” dedi.  Hayatın aslında oyalanmak olduğunu söyleyen yazar, “Benim gibi insanlar için oyalanmanın iki türü vardır: Kitaplarla, yazıyla oyalanmak ve diğer şeylerle oyalanmak. Burada sinema diğere şeylerle oyalanmaktır.” dedi. Sinemanın kendisine hep uzak ve yabancı bir dünya gibi geldiğini belirtti.

KİTAPLARLA DOLU İKİNCİ BİR ALEM

Işsiz bir adada kalsa alacağı üç şeyinde kitap olacağını belirten Turinay “ bende herkes gibi içine doğduğum dünyada kendime ikinci bir alem yarattım” dedi. Bu çocukluğundaki ikinci bir alemi yaratan şeyin ise kitaplar olduğunu söyledi. Kitapların varlığına, dokusuna çok erken yaşlarda alıştığı için benimsediği ikinci alemin kitaplarla dolu olduğunu belirtti. Söyleşi moderatörün yazara teşekkür belgesini takdim etmesiyle son buldu.


Muhabir: Şerivan İlker

Fotoğraf: Şerivan İlker