Kocaeli II. Film Festivali çerçevesinde Belediyelerin Sanat Faaliyetlerine Katkıları: ‘Başiskele örneği’ adlı söyleşi gerçekleşti

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen II. Kocaeli Film Festivali'nde, Belediyelerin Kültür Sanat Faaliyetlerine Katkıları: 'Başiskele Örneği' adlı söyleşi, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü'nün katılımı ile gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Söyleşi moderatörlüğünü ise Hüseyin Doğan üstlendi. Söyleşi, moderatörün Özlü’yü tanıtmasıyla başladı. Özlü, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduğunu ve burada bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

İZMİT’TEN DAHA ESKİ BİR MEDENİYET OLAN BAŞİSKELE

 

Basşiskele’nin Kocaeli’nin yükselen bir değer olduğundan bahseden Belediye Başkanı Özlü, ilçenin farklı medeniyetlere yüzyıllardan beri ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Özlü, “Başiskele her gelir ve her kesimden insanların yaşamak istediği bir yer. Bu yüzden, farklı kültürel etkinliklere yer vererek her sese kulak veriyoruz.” dedi. Sanatın sadece yedi daldan ibaret olmadığından söz eden Özlü, yaptıkları her işte bir sanat ortaya koyduklarını böylece de kent kültürünü oluşturduklarını vurguladı. Özlü, bazen yoğunluktan vizyonunun da kaybedildiğine değindi.


Söyleşi moderatörün Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’ye teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

 

Muhabir: Şehriban Ağca