85 YILDIR BİTMEYEN ÖZLEMLE ATAMIZI ANDIK

Kocaeli Üniversitesi, ‘10 Kasım Atatürk’ün Anma Programı’ kapsamında Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde, Görsel Hikâye Anlatımı ‘Beni Hatırlayınız’ Öğr. Gör. Hacı Mehmet DURANOĞLU tarafından gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinlikte Rektör Nuh Zafer Cantürk ve Öğretim Üyeleri de yer aldı. Atatürk’ün doğumundan başlayarak ölümüne kadar geçen süreyi anlatan etkinlik fotoğraflarla desteklendi. Konuşması sırasında yer yer gözleri dolan Hacı Mehmet Duranoğlu’nun anlatımı büyük beğeni topladı.  

DÜNDEN BUGÜNE FOTOĞRAFLARLA ATATÜRK 

Üç çocuğunu kaybeden bir ailenin, dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bedenen aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü münasebeti ile gerçekleştirilen törende anıldı. Anma töreninde Hacı Mehmet Duraoğlu Millî Mücadelemizin Başkomutanı olan Atatürk’ün, hayatını dört kısımdan oluşan ‘Beni Hatırlayınız’ görsel hikâye anlatımı ile ele aldı. Görsel hikâyenin ilk kısmı olan, ‘Yetim’ de Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, babası Ali Rıza Efendi hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu bölümde Atatürk’ün, yetim kalmasının hayatına etkisinden bahsetti. İkinci kısım olan ‘Ana-Vatan’ da ise, Atatürk akıl ve bilimi, annesi Zübeyde Hanım ise duyguyu temsil etmiştir. Bu kısımda manevi liderimiz olan Atatürk’ün, annesi olan ilişkisi anlatıldı. Üçüncü bölüm ‘Ah Selanik’ de, en büyük rehberimiz Atatürk’ün doğup, büyüdüğü ve çok sevdiği Selanik’ten bahsedildi. Selanik’in Atatürk’ün, hayatındaki yerinden söz edildi. Dördüncü kısım ‘Çocuk Hastayım’ kısmında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hastalığını kabul etmesi ve tedavi süreci yer aldı. Etkinlik Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün, Öğr. Gör. Hacı Mehmet Duranoğlu’na teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.  

Muhabir: Şehriban Ağca  

Fotoğraf: Hacer Yılmaz