Reklamcı Salih Can Akalın: “Bulacağınız fikir çok basit olmalıdır, işin zor yanı da budur”

İletişim Fakültesi’nde düzenlenen reklamcılık seminerine Salih Can Akalın konuk oldu. Akalın, deneyimlerini ve tavsiyelerini öğrencilere aktardı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Katıldığı seminerde, bulunan fikrin basit olmasının yetmediğini aynı zamanda kullanışlı olması gerektiğini söyleyen Reklamcı Salih Can Akalın, “Bulacağınız fikir çok basit olmalıdır, işin zor yanı da budur” diye konuştu. 

Reklamcı Akalın, bazen bulunan fikirlerin kullanışlı olmayıp çöpe gittiğini belirtti. Bulunan fikrin eşsiz olması gerektiğini aktaran Akalın, “Fikir dönüp baktırmalı, bir şeyleri değiştirmeli, takip ettirmeli, katmanlı olmalı ve muhakkak sattırmalı” diye konuştu. 


Ajansta nasıl hayatta kalınabileceğini anlatan Akalın, şunları kaydetti: Aynı şeyleri yapmaktan sıkılmayacağız. Ne kadar çok tekrar yapılırsa, en parlak fikre o kadar kolay ulaşılır. Konsantre olmak lazım, ısrarcı olmak lazım, risk almak lazım. İlk zamanlarda bunu söylemek zor ama bir noktadan sonra risk almanız gerekecektir. Her şeyin hem içini hem dışını düşünmeniz lazım. Bulduğunuz fikrin insanlardaki karşılığını düşünmek lazım, takımın bir parçası olmak lazım. Durmadan devam etmek lazım.”  


Bir hikaye yazabilmek için çok fazla hikaye deneyimlemek gerektiğini belirten Akalın, şöyle dedi:Durmadan devam etmek gerekiyor, kendimizi geliştirmemiz için çok okumanız lazım. Bir hikaye yazabilmeniz için çok fazla hikaye deneyimlemeniz gerekir. Farklı türde müzikler dinlemeniz, sanatla ilgilenmeniz, edebiyatla, filmle ilgilenmeniz lazım. Ayrıca, varsa imkanınız, yurtdışı gezileriniz mutlaka olmalı.” 


Muhabir: Uygar Ulusan