Doç. Dr. Selma Koç Akgül: “Afet Döngüsüyle Eş Zamanlı Sürdürülebilir İletişim Strateji ve Politikalarımız Olmalı”

Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde; Kocaeli Kongre ve Kültür Merkezi’nde USKAF – 8. Afet Yönetimi ve Afet Dönemlerinde Sağlık Hizmetleri Kongresi düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede, “Krizlerde Afet Yönetmek” oturumu gerçekleştirildi. Prof. Dr. Çiğdem Çağlayan’ın moderatörlüğünü yaptığı oturuma, Doç. Dr. Selma Koç Akgül, Kocaeli Eczacılar Derneği Başkanı Mustafa Ezer, Dr. Öğr. Üyesi Ceren Sözdinler ve Dr. Bahattin İlter olarak katıldı.


AFET İLETİŞİMİ OLGUSU

Konuşmacılardan Doç. Dr. Akgül, “Afet döngüsüyle eş zamanlı sürdürülebilir iletişim strateji ve politikalarımız olmalı. Afet iletişiminin amaç ve sınırları doğru çizilmeli, hedef kitleye yönelik içeriğin anlaşılır, yalın, dürüst ve güvenilir olmasına dikkat edilmelidir” diye konuştu. Bu ilkeler doğrultusunda önerdiği afet iletişim modelini paylaşan Akgül, yanlış bilgilerin yol açacağı sorunların farkına varmanın çok önemli olduğuna vurguladı. Afet dönemlerinde yaygınlaşan dezenformasyona dikkat çeken Doç. Dr. Akgül, ağzımızdan çıkacak olan kelimelere çok dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Akgül, güven paradoksunu aşmak için etik iletişim kodlarını içselleştirmemizin önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

“AFETLERE DAYANIKLI TOPLUMLAR YETİŞTİRMELİYİZ”

Toplumda afet farkındalığın arttırılması gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Sözdinler ise, “Eğer toplumun dirençliliğini arttırmak istiyorsak, bireyin dirençliliğini ve farkındalığını arttırmak kilit bir nokta” şeklinde konuştu. Sözdinler, “Topluluğun afetle dayanıklılığı, bireyden başlıyor” diyerek sözlerini noktaladı

Oturum sonunda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, oturuma katılım gösteren konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

Muhabir: Ecren Çetiner