Web Tasarımları Üzerine Reklamcılık Semineri Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Reklamcılık Bölümünün düzenlediği “Web Master ve SEO Uzmanı” semineri Abdulkadir Şeker’in katılımıyla D-3'te gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş


Reklamcılıkta Web siteleri ve SEO ile ilişkilerine değinen Şeker, reklamcılığın püf noktalarını anlatarak dijitalleşme sürecinin etkilerinden ve kullanıcı profilinden bahsetti.

 

REKLAMCILIKTA DİJİTALLEŞME 

Chrome web tarayıcısında sayfaları öne çıkarma işlemi yapan Şeker “İş yaptığım insanlar benim bebeklerim gibidir. Hepsiyle aynı heyecanla iş yaparım.” dedi. Reklam yaparken anahtar kelimeleri belirlemek gerektiğini, belirlenen ana kelimelerle sayfaları öne çıkardığından bahsetti. Sitelerinde reklam kullanmadığını belirten SEO uzmanı, uygulamalı olarak sayfa incelemesi yaptı. 

 

SEO üzerine yaptığı anlatımın ardından web tasarımın rolünü anlattı. Reklamcılığın dijitalleşme sürecinin büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Şeker, “Markaların hedef kitlelerle doğrudan ilişki kurmasını sağlıyor.” dedi. Marka imajı, uyum ve güçlendirme sürecinin altını çizerek kullanıcılara markaya karşı olumlu izlenim bırakmaktan bahsetti. Şeker, İlk izlenim çok önemli. Marka ve kuruluş güven vermelidir.” diyerek sayfa tasarımının kullanıcı güveninde çok büyük etkisi olduğundan bahsetti. Reklamcılıkta web tasarım dijital başarı için vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getirdi. Seminer öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.


Muhabir: Nisanur Karahan