KOÜ’de 7. Otomotiv Günlerinin İkinci Gününde Türker Yetik Konuk Oldu

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Komsuoğlu Kongre Ve Kültür Merkezi’nde Motorsporlar Arge Şefi Türker Yetik katılımıyla’ Pirelli’ hakkında söyleşi gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğe makine mühendisi organizasyonlardan sorumlu yönetim kurulu Yiğit Büyükakın'ın konuşması ile başlandı. Ardından Türker Yetik sahnedeki yerini aldı. Yetik, kendini tanıttıktan sonra ‘Pirelli’ hakkında bilgi vermeye başladı. 150 yıllık bir firma olduğunu belirtmesinin ardından lastik üretimi hakkında konuşmasına başladı.

"Çok Yoğun Çalışıyoruz"

 Aktif olarak 18 ülke de 12 fabrikasının bulunduğu, 2 binden fazla satış noktası ve 160 tane farklı tedarik şirketleri bulunduğunu belirten Türker, kamyon sektörünü bırakıp otomotiv sektörüne yöneldikten sonra arge çalışmalarının büyük bir önem kazandığını dile getirdi. Şu an evrensel anlamda 2 binden fazla RNB çalışması, 5 bin 900’den fazla patentin mevcut olduğu söyledi. Günümüzde popülerliği artan sürdürebilirlik hakkında çok fazla çalışmalarının olduğunu kaydetti. Türker, aktif olarak 200 den fazla şampiyonaya 5 kıtada, 34 farklı ilde ve 4 farklı fabrikadan lastik tedarik ettiklerini söyledi. Formula 1 için son 4 senedir lastik ürettiklerini söyleyen Türker, dünya genelinde günlük 520 bin lastiğin satışa hazır hale getirildiğini belirtti. Yetik’e konuşmasının ardından plaketi takdim edildi ve söyleşi sona erdi. 


Muhabir: Mihriban Al