KOÜ’de Dijital Medya Pazarlama Semineri’ne Publicis Media Çalışanları Katılım Sağladı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi'nde düzenlenen Dijital Medya Pazarlama Semineri’nde konuşan İlayda Karabulut, “Reklam ajanslarına eleman ihtiyacı çok” ifadelerini kullandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

KOÜ İletişim Fakültesi D-8’de ‘Dijital Medya Pazarlama Semineri’  Publicis Media ajansından İlayda Karabulut, Cansın Aklem ve Şeyda Keklik’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Dijital medyanın kullanımını, reklamcılığın iş sahasındaki koşullarını ve görev bilinci hakkında konuşan Karabulut, “Öncellikle markadan, kampanya detaylarını alıp süreci ekip ile paylaşıyoruz. Dijital medya içinde bulunan TV, Radyo, Haber medyalarıyla görüşüp bütçe ayarlaması yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Şeyda Keklik: Hedef kitlelerin kimler olduğunu, yaş skalası gibi birçok unsuru planlıyoruz

 

Konuşmanın devamını devralan Keklik, “Hedef kitlelerin kimler olduğunu, yaş skalası  gibi birçok unsuru planlıyoruz. Örneğin: Herhangi bir uygulamaya reklam verirken hedef kitlemizin o uygulamayı kullanıp kullanmadığına dair araştırmalarda bulunuyoruz” dedi.

 

Kampanyanın arka işi bittikten ve yayınlandıktan sonra yapılan süreci anlatan Karabulut, “Reklam için danışan markalara, kimlere ulaşmış, ne düzeyde ilgi çekmiş ve kampanyaya kimler katılmış bunları raporlayıp markalara bildirdiklerini” söyledi.

 

Reklam ajansında çalışmanın yoruculuğu haricinde faydalarından bahseden konuşmacılar, Markaların festival, konser ve iş yemeği gibi birçok etkinliğine kolay bir şekilde katılım sağlayabildiklerini aktardılar. 

 

Daha sonra katılım sağlayan öğrencilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından seminer sonlandırıldı. Data Felis/ DT0.4 Veri Çıkışlı Hedefleme kategorisinde Publicis Media, AKBANK için hazırladığı “Akbank / Gençlik İletişimi Kızlar Soruyor Projesi” çalışmasıyla Felis Ödülünün sahibi oldu.


Muhabir: Burkay Aksoy

Fotoğraf: Nisanur Karahan