Oyuncu Deniz Celiloğlu: "Çocukken Kim Olduğumu Bilmiyordum Bari Herkes Olayım Dedim ve Oyuncu Oldum "

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde, Felsefe Bölümü ve Batı Dilleri Edebiyatları Bölümünün ortak düzenlediği "Sanat Söyleşileri " Deniz Celiloğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Moderatörlüğünü Felsefe Bölümü doktora öğrencisi olan Melis Şensöz'ün yaptığı söyleşi, oyuncu Deniz Celiloğlu'nun kendini tanıtmasıyla başladı. Ortaokulda katıldığı tiyatro kulübüyle oyunculuğa başladığını söyleyen Deniz Celiloğlu, "Çocukken kim olduğumu bilmiyordum bari herkes olayım dedim ve oyuncu oldum" dedi.

"Korkmamayı Öğrendim"

Oyunculuğun kendisine olan faydalarına değinip oynadığı karakterleri yeniden yaratarak kendi karakterini oturttuğunu belirten Celiloğlu," Her oynadığım karakter beni besliyor. Oynadığım karakterlerle korkmamayı öğrendim" dedi. Bir sinema filminde oyuncu ne kadar yaratıcı pozisyonunda olursa olsun film yönetmenin, dizi yapımcının mecrasıdır diyerek tiyatronun oyuncu işi olduğunu belirtti.

Kuru Otlar Üstüne Filmine Hazırlık

“Kuru Otlar Üstüne” filmine nasıl hazırlandığını anlatan Celiloğlu, "Filme Ceylan yaratılan dünyanın tanrısıysa ben de onun kitabını okumalıyım diyerek hazırlandım" diye konuştu. Celiloğlu, Nuri Bilge Ceylan sinemasında oyuncu olmanın kendisine bir dünya vaat ettiğini ve onun sinemasal dünyasını sevdiğini ifade etti. Filmin kendisine çok şey kattığını belirten Celiloğlu, "Samet rolünü oynadıktan sonra kendimi olgunlaşmış, büyümüş hissettim" dedi.

Söyleşi katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

 

Muhabir: Zeynep Ekinci, Şerivan İlker

Fotoğraf: Zeynep Ekinci, Şerivan İlker