MOTORSPORT YÖNETİCİSİ CİHANGİR PERPERİK KOÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 7.Otomativ günleri Makine Mühendisliği Kulübü organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde Makine Mühendisliği Kulübünün gerçekleştirdiği 7. Otomotiv Günlerinin son konuğu Cihangir Perperik oldu. Söyleşide 2005 yılında mesleğe başladığını belirten Perperik, dergi ve gazetelerde yayınlanan fotoğrafları kesip tekrar basarak yayın hayatına başladığını dile getirdi.

2015 yılında ise Türkiye'de "Motorsport.com" ile işe başladı.

 

TÜRKİYE'DE MOTOR SPORLARINA SPONSOR BULUNAMIYOR.

 

 

Yönetici Perperik, motor sporları alanının zor olduğunu ve maddi açıdan destek görmediği için Türk sporcuların daha az olduğunu belirtti. Türkiye'de yarış yapılabilmesi için pist alanlarının yetersiz olduğu ve atılım olmadığından bahsetti. Perperik, araçların önemli olduğunu fakat aracı kullanan pilotların daha önemli olduğunu söyledi.

 

MOTORSPORTTA STAJYER İMKANI

 

Formula 1 için pilotun öne çıktığı kadar mühendisliğinde öne çıktığını ve takımların arka planda göründüğü kadar kolay çalışma alanlarının olmadığını söyledi. Arka planda gerçekleşen iş koordinasyonu ve araç bakımının zor olduğundan belirtti.

Ayrıca önümüzdeki 2024-2025 yılı içinde değişiklikler yaşanacağını ve farklı markaları saha alanında görebileceğimizi dile getirdi. Son olarak gazetecilik alanına da değinen Perperik, 50- 60 kişilik gazeteci gruplarının olduğunu ve bu alanda öğrencilere staj imkânı verildiğini ancak istek ve azmin sürekli olması gerektiğini vurguladı.

 

Cihangir Perperik, eğlenceli ve samimi cevaplarıyla hem öğrencileri güldürdü hem de kariyer ile ilgili soruları yanıtladı. Söyleşi bitiminde öğrenciler için getirdiği hediyeleri çekiliş yoluyla sahiplerine iletti.

 

 

Muhabir:

Ayşenur Taşkıran

Tuğçe Ekiz

Nefise Kabak