KOÜ’de, Antakya özel “Çember” filmi gösterimi: Filmde, Antakya’nın depremden önceki görüntüleri mevcut

Film gösteriminin ardından filmin yönetmeni Berkan Aktepe ve filmin oyuncularından Tuğçe Yolcu, Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri ile film üzerine konuştular.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde, (KOÜ)  Antakya’nın depremden önce çekilen görüntülerin yer aldığı kısa film “Çember”, öğrenciler ile buluştu. 

KOÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nde, Felsefe, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümlerinin ortak düzenlediği etkinliğe, filmin yönetmeni Berkan Aktepe ve filmin oyuncu kadrosunda yer alan Tuğçe Yolcu’da katıldı. Aynı zamanda söyleşi, “Sanat Söyleşileri” kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu oldu.

Etkinlik, ilk başta keman dinletisi ile başladı. Dinletinin ardından kısa film “Çember” gösterildi. Film gösteriminden sonra Moderatör Arş. Gör. Adnan Akan yürütücülüğünde söyleşi başladı.

“Ağlanacak halimize gülerek normalleşmeye başladık”

Deprem sonrasında nasıl normalleşmeye başladığını söyleyen Oyuncu Yolcu, “Bizim normalleşme sürecimiz mizahla gerçekleşti. Ağlanacak halimize gülerek normalleşmeye başladık” dedi. Yönetmen Aktepe ise konu ile ilgili şunları söyledi:

“Çok ağladık ama gülmeyi hiç eksik etmedik. Deprem sonrası psikolojimizi böyle düzelttik.”

“Hayat benim için bir tercih”

Öğrencilerden kendisine yöneltilen bir sorunun üzerine Yönetmen Aktepe şu cevabı kaydetti:

“Hayat benim için bir tercihtir. Bu derin bir konu ama ben hep tercihlerimle varım. Tercihlerimle bir yerlere geldim. Ben tercihleri gerçekten çok seviyorum.”

Muhabir: Uygar Ulusan

Fotoğraf: Ecren Çetiner