Yeni Nesil Reklamcılık

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü öğrencileri tarafından “Reklamcılık” konulu seminer, Account Executive Nida Şenler ve Strategıc Planner Furkan Özgür’ün katılımıyla gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminer, katılımcıların kendini tanıtmasıyla başladı. Yeni nesil reklamcılık yaptıklarından bahseden Nida Şenler, ajans olarak birçok dalda ödül kazandıklarını ve 2022 yılı Felis Ödüllerinde yılın yaratıcı ajansı seçildiklerinden söz etti.  

“HER SEKTÖRDE İŞİNİN ZİRVESİNDE OLAN MARKALARLA ÇALIŞIYORUZ” 

Farklı ekollerden gelen insanların çalıştıkları bir ajans olduğunu söyleyen Şenler, her sektörden işinin zirvesinde olan markalarla çalıştıklarından da bahsetti. Netflix’ de, Uysallar dizisinin afiş ve logosunu tasarladıklarını belirten Şenler, “Tornistanbul’ da Karaköy’de, üç katlı bir ev tutarak Uysallar evi haline getirdik ve diziyi izleyen insanların da bu deneyimi yaşamasını istedik” dedi. Projenin 10 gün sürdüğünü ekleyen Şenler, evin 5071 kişi tarafından ziyaret edildiğini ve görüntülerin sosyal medyada viral olduğunu da ekledi. Furkan Özgür, Türk Hava Yolları (THY) duygusal reklam yaptığını bunun nedeni olarakta ticari bir kaygı gütmedikleri için, manevi olarak yer etmeye çalıştıklarını kaydetti. Özgür, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi tarihler THY için önemlidir. Çünkü THY Türkiye’nin bayrak taşıyıcı firmasıdır” dedi. Seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.  

Muhabir: Şehriban Ağca 

Fotoğraf: Emirhan Sofuoğlu