KOÜ’de Commerce Summit 2023 Etkinliğine Arçelik Perakende Mağaza Yöneticisi Alptuğ Ay katıldı

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) Baki Komsuoğlu konferans salonunda düzenlenen etkinliğin konuğu Alptuğ Ay, "Mecbur kalmadıkça finans alanında çalışmadım" ifadelerini kullandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İşletme Kulübünün düzenlediği, Baki Komsuoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen Commerce Summit 2023 etkinliğinde, Arçelik mağazasının perakende mağaza yöneticiliği lideri Alptuğ Ay yer aldı. Kendi deneyimleri ile konuşmaya başlayan Alptuğ Ay,  Arçelik’in işleyişinden  ve programlarına başvuru sürecinden bahsetti.

“Staj yapınca gördüm”

Mecbur kalmadıkça finans alanında çalışmak istemediğini bunu staj esnasında fark ettiğini

dile getiren perakende mağaza yöneticisi Ay,” Yaptığım stajlarda kim kime nasıl hitap ediyor onu gördüm ve burada satış departmanının etrafında olabilirim dedim çünkü bayilere gidip onlarla konuşmamız hoşuma gitti. Bankada çalışmak bana göre değildi. Mecbur kalmadıkça finans alanında çalışmadım bu benim kalemim değildi” dedi. Yaptığı stajlar sayesinde gelecekte ne yapmak istediğine karar verebildiğini söyleyen Ay, öğrencilere staj yapma tavsiyesinde bulundu.

 

“Departman değiştirince bir günde yeniden doğdum”

Pazar lideri bir firma ve çok yoğun bir şirket olan Arçelik’te satış operasyon sorumlusu olarak 5 yıl çalıştıktan sonra departman değiştirme talebinde bulunduğunu belirten Ay, ” Hayatımın çok monoton olduğunu 5 yılın sonunda fark ettim ve departman değiştirmek istediğimi söyledim. Departman değiştirince bir günde yeniden doğmuş oldum. Benim açımdan iyi oldu. İnsan her 5 yılda bir durup dışarıdan ne yaptığına bakmalı” diyerek hayatta tekrara düşmemek gerektiğini vurguladı.

 

“Finish Start ile staj imkanı”

Koç grubuna bağlı beyaz eşya firması olan Arçelik’in altında 14 marka yer aldığını ve bu markaların farklı ülkelerde farklı isimlerle satış yaptığını söyleyen Ay, Arçelik’te staj yapmak için “Finish Start” programını takip ederek 2024 yılı Şubat ayında staj yapma imkanına sahip olunabileceği konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Etkinliğin sonunda konuşmacı Ay’a, plaket takdim edildi.

 

Muhabir: Meltem Arca

Fotoğraf: Uygar Çağan Ulusan