İnfluencer Onur Çakı KOÜ' de Öğrencilerle Buluştu

Kocaeli İşletme Kulübü tarafından düzenlenen Commerce Summit programı Baki Komsuoğlu Kültür Ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program kapsamında gelen konuklardan biri İnfluencer Onur Çakı oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

 Onur Çakı, burada bulunmaktan çok büyük keyif aldığını kendisinin de burada bir süre okuduğunu dile getirdi.  Kendisinin Youtube da bir motosiklet kanalı olduğunu belirtti. Normalde 20 yıl kadar reklamcılık yaptığını söyleyen Çatı, 2018 yılında  pandemi sürecine girmeden önce Youtube kanalı açtığını söyledi. 

“HİKAYELER MARKAYI BİR YERE GETİRİR.”


 Çakı, çok yeni bir araştırma platformu olan olan  DOMO ile ilgili bilgi verdi. Saniye de internet mecralarında neler yaşandığını gösteren bir data olduğundan bahsetti. Çatı, gelişen internet üzerinden yapılan  alışverişlerin, İnstagram, Trendyol, Amazon vb. mecraların gelişim nedeninin pandemi olduğunu söyledi. İnsanlar pandemide evde kaldıkları için tüketim çılgınlığına düştüğünü belirtti. Kaynak  olarak E-ticaret.gov.tr belirleyen  Çakı, hangi şehirlerin, hangi kategorilerde, neyin çok sattığını ve neyin çok izlendiğini belirleyebildiğimizden bahsetti. Çatı, “Hedef kitlesine neyi ne kadar satabilirim diye belirledikten sonra  o kitleye normalde almayacakları veya kullanmayacakları ürünleri çok güzel bir hikayeleştirme yaparak  satabiliriz. “dedi. Ayrıca,“ Markaların bir hikayesi olması gerek. Her markanın küçük bile olsa bir hikayesi vardır. Gerçek bir hikaye ya da kurgu bir hikaye olabilir.Bu hikayeler markayı bir yere getirir. Çevrenizde kullandığınız bütün ürünlerin bir hikayesi vardır. Sadece şunu unutmayın. Her gerçek hikayenin içerisinde kurgusal şeyler de bulunur. Bu tamamen yalan anlamına gelmez. Fakat sizinle bir bağ kurabilmek için başvurulan bir durum.” diye ekledi. Örnek olarak Red Bull’u gösteren Çatı, “Extreme konuları baz aldığı için, Red Bull deyince aklımıza  otomatik olarak enerji  geliyor.” diyerek birkaç reklam örneği verdi.


  DÜZENLİ VE KALİTELİ İÇERİK ÖNE ÇIKARIR


Onur Çatı, “Youtube, Tiktok, İnstagram kitlesini belirleyerek, o kitleye uygun algoritmalar oluşturuluyor. Sizler sosyal medya uygulamalarından neye bakarsanız sürekli ona benzer şeylerle karşılaşmanız bunun sonucu. ”dedi. Konuşmacı, aslında reklam vermeye bile gerek olmadığını söyledi. “Yaptığımız içerikleri düzenli ve kaliteli olarak ürettiğimizde zaten algoritma sizi öne çıkarıyor. Ürettiğiniz video 20.000 izlenirken, o içerikten reels veya shorts oluşturup sıkça yayınlanmak daha fazla kitleye ulaşıyor.” diyerek düzenli içerik üretme ve kısa videolar paylaşarak aktif kalmanın öneminden söz etti. Son olarak katılımcıların sorularını da yanıtlayan Çatı, konuşmasını sonlandırdı.



Muhabir: Tuğçe Okur