KOÜ’de Finans All Blockchain Teknoloji Etkinliği Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde “Finans All Blockchain Kocaeli Teknoloji” etkinliği gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Finans ve Gelişim Kulübü tarafından organize edilen etkinlik, kulübün danışman hocası olan Prof. Dr. Ferhat Pehlivanoğlu’nun konuşması ile başladı. Pehlivanoğlu, konuşmasında etkinlik hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. 

TÜRKİYE’NİN TEK SOSYAL BORSASI FIN’ALL TOKEN

 Pehlivanoğlu konuşmasına “Bugün burada bütün dünyanın dikkatini çeken bir konu hakkında bir etkinlik yapacağız.” sözleri ile başladı. Organizasyona konuşmacı olarak katılan Mete Başkaya ise blockchain teknolojisinin anlaşılması ve küresel etkilerinin keşfinden söz etti. Aynı zamanda Başkaya, Türkiye özelinde blockchain teknolojisinin uygulama alanları ve potansiyeli hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Türkiye’nin tek sosyal borsası Fin’ALL Token’ın kurucuları olan Yakup Çağdaş ve Berkay Köse’de etkinlikte yer aldı. Uygulama hakkında bilgi veren Çağdaş “Üniversite öğrencileri bu uygulama sayesinde hem dersler hem de katıldıkları projelerde topladıkları puanlar neticesinde iş ve staj imkânı elde edebiliyorlar.” dedi.

 "KARŞISINDA MI DURUCAZ GELİŞTİREN Mİ OLUCAZ"

 Etkinliğin devamında Avukat Ahmet Karaca Kripto Para Hukuku üzerine konuştu. Dinleyicilere blockchain ve kriptonun hukuk alanında bilgilendirmesini yaptı. Blockchaini terminolojik açıdan anlatan Karaca “Blockhain hukuk tartışmasında herkes tarafından niş bir alan olarak ifade ediliyor.” dedi. Kripto para transferleri hakkında çıkan yönetmeliklerinden bahsederken yaptırımlarına da değindi. Kripto para raporu üzerine inceleme yaptı. Kripto üzerinden Türkiye pazarını anlattıktan sonra Avrupa kripto para hukukunun işleyişinden bahsetti. Dünya çapında büyük bir yasa olan MİCA’yı anlatan Karaca “Dünyanın neresinde olursanız olun blockchain alanında bir girişim kuracaksanız bir şekilde MİCA’ya temas edersiniz.” dedi. 

 Ardından Mert Surul, blockchain ve kriptografi üzerine anlatım gerçekleştirirken kulanım alanlarına da değindi. Devlet ihale sistemine, finansal hizmetlerine ve blockchainnin sağlık alanları üzerine konuşan Surul “Teknoloji insanları değil insanlar teknolojiyi doğru kullandığında daha iyi bir düzen olacak. Karşısında duran mı olacağız yoksa geliştireni mi? Umarım geliştiren oluruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Muhabir: Hacer Yılmaz, Şehriban Ağca, Nisanur Karahan