KOÜ'de 'Reklamcılık ve Müşteri İlişkileri' Semineri Düzenlendi

Yeni bölümlerin çıkmasıyla Reklamcılıktaki rekabet ortamının kızışmasına yol açtığına değinen konuşmacı Birol Ecevit " Bir işe giriş yaparken para odaklı olmak çok büyük bir hata" ifadelerini kullandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gerçekleşen 'Reklamcılık ve Müşteri İlişkileri' seminerine Havas İstanbul reklam ajansının müşteri ilişkileri yönetiminden sorumlu Birol Ecevit ve Gözde Malahtari katıldı. Seminerde reklam ajansının işleyişinden, bulunan departmanların ve departmandaki iş tanımlarından bahsedildi.

Müşteri temsilcisinin iş tanımından bahseden Birol Ecevit konuşmasında, “Çeşitli markaların bize ulaşarak verdikleri siparişi içe geçirmekle sorumlu kişileriz. Bizim yaptığımız iş insan iletişimidir. Müşterilerimizle çok zaman geçirip tüketicinin doğru şekilde reklamı almasını sağlıyor veya ikna ediyoruz” dedi.


MÜŞTERİ HİZMETLERİ AJANSIN YÜZÜDÜR

Reklam ajansının içinde bulunan departmanların 4’e ayrıldığını söyleyen Gözde Malahtari, “Müşteri ilişkileri departmanı markayla görüşür ve delege eder. Daha sonra strateji departmanı işi devralır, burada markanın hedef kitlesi araştırılır ve hangi iletişim araçlarının kullanılacağı belirlenir. 3. departman sanatın yürütüldüğü alan yani kreatif departmanı işe koyulur, departmanda art director ve yazarlar bulunur. Burada da çizimler, metin yazıları veya reklam senaryosu yazılır. Son olarak prodüksiyon departmanında son rötuşlar yapılır, çekim işleri gibi daha televizyon vari işler burada yürütülür” diye aktardı.

 

ÖZGÜR RUHLAR BU SÜREÇTE ELENİR

Uzun süredir belli kurallar ve uygulamalar çevresinde işlem gören reklam ajanslarının değişmesini vurgulayan Birol Ecevit konu ile ilgili “Şu anki geldiğimiz nokta iyi değil. Reklam ajansları ne kadar dijital veya yapay zekadan yararlansa da temelinde hâlâ hantal bir anlayış devam ediyor. Bunun nedeni markaların kitlelerini kaybetmemek adına farklı işlere yönelmekten çekiniyor olmaları.” ifadelerini kullandı.   

 

İyi bir reklamcıda bulunması gereken özelliklerden bahseden Gözde Malahtari, “Üretmeyi seven, üretken bireyler olmanız gerekiyor. Yaratıcı olmalısınız ama belli kurallar çerçevesinde kısacası dar duvarlar arasında yaratıcılığını konuşturmalısınız. Evet yaratıcılık kavramına ters bir olay, iyi bir ürün çıkartırken o dört duvar arasından çıkartmalısınız” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

 

Seminer öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.