Genç Açı ve Yerel Medya Buluşmalarının Üçüncüsüne, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve Hüseyin Öziri Katıldı

Son zamanlarda çıkan basın yasasından bahseden Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, çıkan basın yasasının gazetecileri kötü etkilediğine değindi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Genç Açı ve yerel medya buluşmalarının üçüncüsüne Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve Flash Kocaeli Gazetesi sahibi Hüseyin Öziri katıldı. Genç Açı ekibi, Gazetecilik Bölümü öğretim üyeleri ve fakülte öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Kaplan, yerel medyadan, basın yasasından, cemiyetten ve medyanın sorunlardan bahsetti.

Son zamanlarda çıkan basın yasasının gazetecileri kötü etkilediğini düşünen Kaplan, çıkan internet yasasının henüz verimli olmadığını, oturtulamadığını söyledi. Aynı zamanda yasa çıkarılırken, kendilerinden fikir alınmadığını da ekledi.

Sahada olmanın önemine dikkat çeken Kaplan, “Masa başında haber yapan kişi hiçbir zaman sahadakiler kadar habere vakıf değillerdir” dedi. Kaplan, teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelen en büyük avantajın dijitalleşmek olduğunu da değindi.

“Şuanda Kocaeli'de 14 gazetenin tirajı toplansa, eski tek bir gazetenin tirajı kadar etmez”

Kocaeli’nin basında önemli bir yer taşıdığına değinen Kaplan, bunu Kocaeli’nin bir sanayi şehri olmasına ve eskiden okuma oranlarının yüksek olmasına bağladı. Okuma oranlarının şuan Kocaeli'de çok azaldığını belirten Kaplan, “Şuanda Kocaeli'de 14 gazetenin tirajı toplansa eski tek bir gazetenin tirajı kadar etmez” diye konuştu. Sakarya’da bu durumun tam tersi bir durumun olduğunu belirten Kaplan, Sakarya halkının gazeteye sahip çıktığını fakat bu durumun Kocaeli'de olmadığını söyledi.

Muhabir: Uygar Çağan Ulusan

Fotoğraf: Nisanur Karahan, Hacer Yılmaz