KOÜ’de “17. Kale” Etkinliğinin 1. Günü Gerçekleşti

KALE etkinliğinde iş mülakatlarına değinen LC Waikiki E-Ticaret Müdürü Ömer Barbaros, “Karşıma oturan kişinin ne kadar tutkulu, özgüvenli ve kendini ne kadar geliştirdiğine bakarız” diye konuştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinlik, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlendi. Bu sene ‘Geleceğin İzi’ mottosuyla yola çıkılan 17’nci Kale etkinliğinin ilk günü tamamlandı. Etkinliğe, Uzman Psikolog Özge Esra Kaboğlu, LC Waikiki E-Ticaret Müdürü Ömer Barbaros Yiş, Dijital İçerik Üreticisi Yağmur Vardar, Davit Banana ve Komedyen Engin Türkoğlu katıldı.

SOSYAL YAŞANTIYA DEĞİNEN FUAR

Etkinlik, Endüstri Mühendisliği Fakültesi bölüm başkanı Prof. Dr. Gülşen Akman’ın konuşmasıyla başladı. Başarılı bir organizasyon olan KALE etkinliklerine katılım sağlamaya çalıştıklarını, gelecekte yapılacak etkinliklerde de aynı özveriyle ve destekleriyle yanlarında bulunacağını söyleyen Akman, “KALE, Türkiye’de endüstri mühendisliği alanında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (EMÖS) etkinliğinden sonra en başarılı organizasyonlardan biri olarak yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, KALE etkinliğinin 17’ncisinin düzenleniyor olmasının takdire şayan olduğunu ve ülkemizde uzun soluklu işler veya organizasyonların yapılmasının kolay olmadığı açıklamalarında bulundu.

GEZİNEN ZİHİN, MUTSUZ ZİHİNDİR

Etkinliğin devamında ‘Geleceğe Farkındalıkla Bakmak’ başlıklı konuşmasını yapmak için Uzman Psikolog Kaboğlu sahneye çıktı. Kaboğlu, “Yaptığınız bir işi sevmeseniz bile, zihninizi ona odaklayabildiğinizde veya bulunduğunuz ortamın farkında olmanız sizi zaman kaybından kurtarabilir ve daha mutlu edebilir” dedi.

ADAY ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ KOÜ

KOÜ’nün ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ olmasına değinen Prof. Dr. Rektör Cantürk, “Aday araştırma üniversitesi olarak ilan edildik. KOÜ’den mezun olacak arkadaşlarımız gittiği yerlerde daha kabul edilebilir, daha alkışlarla karşılanacaklardır” dedi.