KOÜ’de “17. Kale” Etkinliğinin İkinci Günü Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından organize edilen ‘17. Kale Geleceğin İzi’ etkinliğinin ikinci günü gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından organize edilen etkinlik, dört oturum halinde yapıldı. Üniversitedeki öğrencilerle işinde başarılı konuşmacıları bir araya getirerek hem onların bilgi ve birikimlerinde faydalanmayı hem de büyük bir network oluşturmayı hedefleyen etkinliğe, Enerji-SA Yetenek Yönetim Lideri Candaş Ergezen, Oyun Sektörü Mentörü Mesut Numanoğlu, Vakıf Katılım İşe Alım ve Çalışan İlişkileri Yöneticisi Mustafa Emrah Özcan ve Yazar Toygun Tuncer’in katılım gösterdi.

"DOĞRU STRATEJİLERİ ve DOĞRU KİŞİLERİ YANINIZA ALDIĞINIZDA YAPMAK İSTEDİĞİNİZİ BAŞARIRSINIZ”

Etkinlikte ‘Life is a game’ başlığı ile konuşmacı olan Mesut Numanoğlu öğrencilerle interaktif bir oturum gerçekleştirdi. Globalde iş yapan oyun şirketlerinin danışmanı olduğunu söyleyen Numanoğlu, oyun üzerine yaptığı projesinden bahsetti. Öğrencilere tavsiyeler de veren Numanoğlu, “Bir hayalin peşinden koşmak isterseniz doğru stratejileri ve doğru kişileri yanınıza aldığınızda yapmak istediğinizi başarırsınız.” dedi.

“KURUMSAL YERLER ARTIK YAPAY ZEKAYI KULLANARAK CV ELİYOR"

Etkinlik Mustafa Emrah Özcan’ın ‘Etkili CV Hazırlama ve Başarılı Mülakatın Püf Noktaları’ konulu oturumu ile devam etti. Özcan, mezun olduktan sonra nasıl iş buluruz ve nasıl CV doldururuz sorularına yardımcı tavsiyelerde bulundu. Bir araştırmaya göre kurumsal iş yerlerindeki insan kaynakları uzmanlarının bir CV’ye sadece 6 saniye baktığını söyleyen Özcan, “Kurumsal yerler artık yapay zekayı kullanarak CV eliyor. Belli bir kriterleri sağlamıyorsanız yapay zekâ sizi otomatik olarak eliyor.” dedi.