Reklamcılık Alanında “Yaratıcı Fikirlerin Temelleri” Semineri Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Yaratıcı Fikirlerin Temelleri” konulu seminer, Barkın Tunga ve Taner Hebek'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Barkın Tunga ve Taner Hebek seminere kendilerini tanıtarak başladıktan sonra öğrencilerle soru cevap şeklinde ilerlediler. Reklam sektöründen, okulda verilen eğitim ve sahada çalışmanın farklılıklarından ayrıca sektörün beklentilerinden ve etik değerler üzerine seminer yapıldı. Reklamcılık ajansının ortakları olan Tunga ve Hebek, İzmit'teki en iyi reklam ajansı olarak nitelendirildiklerini belirttiler. 

 

“İYİ İŞ MÜŞTERİYİ VE ÜRÜNÜ TANIMAKTAN GEÇER” 


Üniversite tanıştıkları günden beri beraber iş yapan ortaklardan Tunga, "Genelde prodüksiyon ağırlıklı çalıştığımız için diğer ajanslardan farklı olarak daha iyi işler çıkarıyoruz.” dedi. İyi iş yapabilmek, çok satabilmek için müşteri ve ürünü tanımak gerektiğinden bahsetti. Deneyimlerin yanında maddi kaynağın da önemliliğine değinen Hebek İstanbul’daki sektörün yüzde 90’nı parayla dönüyor. İş yapmak istiyorsanız paranız olmalı.” dedi. Daha sonra söz alan Tunga ise, Gelen müşterilerde getirdikleri işi çok ağır dikte ettiklerinden bize bir şey kalmıyor.” diyerek bu yüzden işe para olarak odaklandıklarını söyledi. İş almamak gibi bir şeyin ticarette olmayacağını, duygusallığa yer olmadığını belirtti. Hebek “Orta yolu bir şekilde bulmaya çalışıyoruz.” diye ekledi. 

 

“SAHAYA ÇIKMADAN ÖĞRENEMEYECEĞİNİZ TEK ŞEY İLETİŞİM” 

Piyasa deneyimleriyle iyi yerlerde çalışılabileceğini söyleyen Tunga “Şu an ki piyasada nerde çalışırsanız çalışın teoriden ziyada bilginizi tekniğe dökemediğiniz sürece hiçbir şekilde iş bulamazsanız.” dedi. Program bilmenin önemliliğini vurgulayarak okullarda da program öğretilmesi gerektiğini söyledi. “Zor diye bir şey yok istemek önemli.” diyen Hebek genç kalınmış bir durumun olmayacağının altını çizdi. Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan ortaklar; program bilgisi olmadan yaratıcılığa bakılmadığını, sektöre girmeden önce spesifik olarak ne yapmak istediğini bilmesi gerektiğini ve sahaya çıkmadan öğrenilmeyecek tek şeyin iletişim olduğunu söyleyerek noktaladı.