Reklamcılık Semineri, Mert Arı Medya’nın katılımıyla gerçekleşti

Zihinlere doğru uçsuz bucaksız bir yolculuk olduğunu söyleyen Mert Arı, “Reklamcıda bulunması gereken en önemli yetenek yaratıcılıktır” dedi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Derslik 3’de reklamcılık semineri düzenlendi. Mert Arı Medya kurucusu Mert Arı’nın katılımıyla gerçekleşen seminerde; yeni çağın pazarlama stratejilerinden, sosyal medyanın reklamcılıktaki yerinden ve öneminden bahsetti.

Mert Arı Medya'nın ilk temellerinin 2014 yılında atıldığını, şirketin 2014 yılından 2019 yılına kadar ise dört kere batış süreci yaşadığından bahsedildi. 2020 yılına gelindiğindeyse 120 marka ile artık işbirliğinde olduğunu aktaran Mert Arı, “2020 yılında yükselmemizin nedeni ulusal şirketlerle, lojistik şirketleriyle çalışmaktı. En önemlisi ise ekibin üretken insanlardan oluşması, günceli kovalamak ve yapay zekayı en iyi şekilde kullanmaktı” açıklamalarında bulundu.     

 

 

YENİ ÇAĞIN PAZARLAMA STRATEJİLERİ

 

E-ticaretin yükselişiyle beraber sosyal medya ve dijital medyanın reklamcılıktaki öneminin arttığından bahseden Arı, “İnstagram ve Facebook gibi platformlar artık dijital pazarlama platformuna dönüştüğünü görüyoruz. Sosyal medyanın algoritması ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor, reklamcı bu sistemi iyi bilmeli ayrıca markayı da o denli analiz etmeli” ifadelerini kullandı.

 

İNFLUENCER MARKETİNG VE WEB TASARIMI

 

Mert Arı, reklamcılıkta artık en yaygın kullanılan stratejilerden biri fenomenlerdir. Ürünü pazarlamada kullanılan ‘İnfluencer Marketing’ sürekli sosyal medyada gördüğümüz yüzlerin bize güven aşılamasıdır. Bir ürünü alırken karar merceğimizi etkilediğini belirtti.

 

Konuşmasının devamında web tasarımı ve sayfa düzeninden bahseden Arı, “E-ticaret sitemizi en basite indirgememiz gerekiyor. Herkesin yoğun ve zamanının değerli olduğunu düşünmeliyiz. Tüketici aradığı ürünü en fazla 4 saniye içerisinde bulmalı eğer tüketicinin ne kadar zamanını alırsak sektörde bulunan daha kolay sitelere yönelecektir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.